Cuptor patiserie – Echipament indispensabil pentru patiserii

Cuptorul de patiserie este un echipament indispensabil pentru orice patiserie. Si tocmai in ea consta secretul succesului oricarei productii. Nici cel mai bun bucatar nu poate crea o alta capodopera culinara fara un cuptor patiserie bun si de inalta calitate. 

Un astfel de dispozitiv este coloana vertebrala a oricarei brutarii sau patiserii. Aspectul cuptorului seamana cu un cuptor obisnuit, familiar oricarei gospodine. Dar dimensiunea considerabila a cuptorului permite coacerea unui numar mare de produse in acelasi timp, cum ar fi produse de cofetarie din faina, produse de cofetarie cu zahar, produse de patiserie din foi. 

Zona de lucru a cuptorului de patiserie este realizata din otel inoxidabil. In ciuda greutatii mari, un cuptor patiserie poate fi mutat liber dintr-un loc in altul. Pentru aceasta, aparatele sunt echipate cu roti speciale. 

Acest lucru faciliteaza curatarea, deoarece echipamentul poate fi mutat daca este nevoie. Produsele de patiserie plasate in interiorul cuptorului se coc datorita aerului incalzit, care este distribuit in mod egal pe toata suprafata si circula in toata zona de lucru, adica convectia este fortata si obliga aerul sau apa sa se miste. Un ventilator special incalzeste aerul si promoveaza circulatia acestuia in interiorul cuptorului.

Cuptor patiserie – cum sa-l alegi pe cel potrivit?

Cele mai citite articole

Calitatea si viteza productiei depind de echipamentul care este implicat in productie. Contigrup.ro este pregatit sa-ti ofere modele pentru fiecare necesitate si preferinta. Si, prin urmare, devine dificil sa alegi un cuptor pentru coacerea produselor de cofetarie care sa fie convenabil, eficient, functional si ieftin.

Cele mai preferate si mai convenabile sunt cuptoarele electrice, iar consumatorii le evidentiaza si eficienta. Cuptoarele electrice consuma mai multa energie in general, dar producatorii incanta din ce in ce mai mult consumatorii cu o noua generatie de cuptoare electrice pentru patiserie. 

O componenta foarte importanta a oricarui cuptor de patiserie este un umidificator de aer. Producatorii ofera cuptoare fara umidificatoare, dar aceasta componenta nu trebuie neglijata, deoarece aceasta poate afecta negativ calitatea produselor si, in consecinta, asupra profiturilor. 

Chiar si cele mai scumpe si profesionale echipamente necesita intretinere. Daca iti doresti ca dispozitivul de patiserie sa te serveasca mai mult timp si sa placa ochiul, merita sa faci un efort si sa monitorizezi cu atentie starea sistemului, sa cureti si sa lubrifiezi elementele necesare. Este greu de imaginat o patiserie fara un cuptor de patiserie. Acest echipament faciliteaza foarte mult productia, o face de inalta calitate si profesional. 

Producatorii de cuptoare pot oferi un sistem de indepartare a aerului umed. Aceasta functie se refera la functii suplimentare, deoarece este optionala, dar prezenta sa va creste semnificativ calitatea produsului finit. Sistemul de eliminare a aerului umed reduce debitul de apa din camera, face structura uniforma si corecta, ceea ce are un efect pozitiv asupra aspectului produsului, deoarece il face mai apetisant si mai atractiv.

Cele mai citite articole