Camera vitrată, un adevărat magnet pentru clienți

Astăzi este dificil să ne imaginăm activitatea oricărui magazin mic sau mare, centru comercial sau loc de alimentație publică, restaurant, cafenea sau altă unitate de catering, fără niște echipamente perfect funcționale. 

O atenție deosebită se acordă instalării dispozitivelor care pot asigura depozitarea pe termen lung a produselor în condiții de temperaturi adecvate. De mare efect sunt și modelele de camere vitrate. Sunt create într-o mare varietate și se găsesc adesea în multe unități comerciale de tip HoReCa. Și nu doar acolo.

Echipamentele de răcire sunt împărțite în diferite modele în funcție de caracteristicile lor funcționale:

  • cu orientare verticală sau orizontală;
  • condiții de temperaturi dorite;
  • tipul de izolație termică;
  • sistemul de răcire încorporat;
  • volumul intern;
  • tipurile de uși.

Printre numeroasele variante, merită să acorzi suficientă atenție și echipamentelor de răcire denumite vitrine vitrate. Distingându-se prin modul lor de expunere a mărfurilor în zonele de vânzare, precum și depozitarea pe termen scurt a produselor alimentare, aceste modele au multe avantaje care trebuie apreciate.

În primul rând, afișează conținutul de înaltă calitate potențialilor cumpărători și determină rapid alegerea achizițiilor ideale pentru ei dintre numeroasele produse aflate la vânzare.

Compartimentul interior păstrează în mod fiabil alimentele în interior la o anumită temperatură, pe care o creează, circulă și menține în timpul funcționării unității de răcire. Acest lucru este deosebit de important, deoarece prospețimea și aroma alimentelor sunt de mare importanță.

Volumul intern al echipamentelor nu este limitat doar de zona de afișare, există suficient spațiu liber pentru a păstra inventarul direct în magazin pentru o anumită perioadă. Acest fapt va face posibilă eliberarea puțină a depozitului de produse și va ajuta la economisirea timpului personalului, care este cheltuit pentru amenajarea resurselor lipsă.

Această unitate frigorifică este echipată cu uși glisante din sticlă, ceea ce economisește costurile energetice, deoarece consumă mai puțină energie decât modelele cu uși cu balamale. 

În timpul deschiderii sale, se pierde o anumită cantitate de aer răcit, conținutul va începe să se încălzească, deoarece căldura din cameră este lansată în interior. De aceea, ușile glisante economisesc nu numai consumul extern de energie, ci și resursele structurii în sine.

Există și un alt avantaj semnificativ pe care îl are compartimentul de răcire: dimensiunile sale compacte. Datorită absenței necesității de a gândi la spațiul liber obligatoriu pentru deschiderea corectă a ușilor, unitatea ocupă mult mai puțin loc, nu împiedică mișcările omului și se potrivește chiar și în zonele de vânzare restrânse. 

Sunt  perfect de instalat în magazine mici, dar, în același timp, nu interferează cu libera circulație a personalului de service și a clienților și, de asemenea, garantează accesul deschis la bunurile prezentate.

Piața modernă a echipamentelor frigorifice oferă o gamă largă de echipamente cu uși glisante. Ele nu diferă în funcție de funcționalitate, ci doar prin configurație, materiale utilizate pentru fabricație, putere, dimensiuni și, de asemenea, prin preț.

Principiul de funcționare al echipamentelor frigorifice

Esența instalației de răcire este dat de asigurarea procesului de schimb de căldură. Din spațiul de lucru interior al aparatului, căldura este circulată cu ajutorul unui agent frigorific printr-un schimbător de căldură și astfel este evacuată în exterior.

Structura echipamentului este formată dintr-un corp de înaltă rezistență, care este realizat din foi de oțel și umplut cu poliuretan, care asigură izolarea termică. De asemenea, este echipat cu un compresor și uși glisante sau batante. 

Ce să cauți atunci când cumperi camere vitrate?

Pentru a nu fi greșit cu alegerea și pentru a achiziționa corect o cameră frigorifică vitrată de înaltă calitate, ar trebui să acorzi atenția cuvenită unora dintre principalele sale caracteristici. Și mai presus de toate volumului util, care în majoritatea dispozitivelor de acest gen începe de la 800 de litri. 

Puterea compresorului încorporat este, de asemenea, importantă, deoarece capacitatea de răcire și cantitatea de energie electrică consumată depind de aceasta. 

Multe modele sunt echipate cu iluminare de fundal cu leduri, un sistem automat de decongelare și un panou de control tactil. O încuietoare a ușii și elemente suplimentare pentru afișarea produselor sunt adesea oferite ca opțiuni suplimentare. Interesează-te și tu dacă tipul de cameră vitrată dorit le are.

Sau mai bine consultă-te cu specialiștii de la TC Romania Crown Cool care îți pot da cele mai bune sfaturi în acest sens.

Intră pe tcromania.com pentru detalii și comenzi!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole