Cizme cu toc – Cum să alegi modelul potrivit pentru tine?

Femeile iubesc pantofii – nimeni nu pare să se îndoiască de asta. Însă nu toate știu faptul că tipul sau înălțimea tocului încălțămintei pe care o aleg pot juca un rol important în modelarea siluetei. Tocurile nu vor funcționa pentru fiecare siluetă. Cum să alegem cizmele pentru silueta ta? Iată câteva sfaturi practice referitoare la diferite tipuri de tocuri.

Câte tipuri de tocuri există?

Cizme cu toc subțire și delicat. Acestea sunt ideale pentru persoanele care au gambe foarte subțiri și o gleznă îngustă, deoarece se vor potrivi perfect în linia subțire a unei astfel de siluete. Persoanele slabe și mici, cu o silueta andorgină, ar trebui să poarte și cizme cu tocuri subțiri. Astfel de cizme îți vor da un caracter feminin. Dacă ești foarte slabă, renunță la cizmele cu partea superioară lată, care alungeste optic piciorul. Cu toate acestea, tocurile înalte ar trebui evitate de persoanele foarte înalte. Cizmele cu toc vor fi și o soluție ideală pentru femeile cu șolduri rotunde, deoarece vor repara echilibrul siluetei. În acest caz, cea mai bună soluție vor fi cizmele cu un toc subțire, până la genunchi.

Cizme cu toc gros. Aceasta este o propunere care va funcționa, în primul rând, în cazul persoanelor cu o construcție masivă. Cizmele cu toc gros sunt gândite și create pentru femeile cu gambe puternice, groase și glezne largi. Acest tip de încălțăminte va fi potrivit și pentru persoanele cu silueta rotundă, cu talie largă, în care punctul dominant al figurii este abdomenul. În acest caz, cizmele de damă de aici vor fi ideale pentru persoanele cu picioare puternic construite și glezne bine formate, cu o circumferință largă.

Cizme cu toc solid și stabil. Acestea sunt perfecte pentru persoanele cu picioare subțiri, cu sânii plini și umerii largi. Femeile scunde și mici, care doresc să adauge câțiva centimetri și să-și sublinieze punctele forte, sub formă de picioare îngrijite, ar trebui să aleagă cizme sau botine construite pe un calapod stabil și cu un toc solid. Ideea este să alegi pantofi de damă pentru iarnă, care să întindă optic silueta. 

Cele mai citite articole

Cizme cu toc jos și pătrat. Alegerea acestui tip de cizme ar trebui să fie luată, în primul rând, de femeile înalte și zvelte. Adevărul este că cele care au o astfel de silueta pot purta în mod practic toate tipurile de pantofi cu toc. Cu toate acestea, merită să ai grijă să nu perturbi proporțiile. Dacă, din fire, ai picioare frumoase și lungi, poți renunța la un toc înalt.

Cizme cu platformă. Acest tip de încălțăminte ar trebui evitată de persoanele cu picioare foarte subțiri. O astfel de combinație poate face ca silueta să arate aproape caricatural. Cizmele de damă cu platformă se vor potrivi, în primul rând, doamnelor cu o figură feminină de clepsidră, cu o talie clar marcată.

Așadar, atunci când faci cumpărături pentru noua garderobă de iarnă și te hotărăști să îți achiziționezi o pereche de cizme noi, este bine să acorzi o atenție deosebită modelului tocului, deoarece acesta poate reprezenta un plus sau un minus pentru silueta ta.

Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole