Cinci elemente de decor care dau un aer elegant locuinţei tale

Dacă îţi doreşti o locuinţă în care să te simţi confortabil, care să-ţi exprime personalitatea, dar care să fie în acelaşi timp şi elegantă, atunci, cu siguranţă, trebuie să-ţi alegi cu grijă obiectele de decor.

Nu este întotdeauna uşor să îmbini aspectele funcţionale şi practice cu cele estetice, mai ales dacă ai un buget limitat, de aceea, este important să mizezi pe capacitatea elementelor de decor de a-ţi transforma spaţiul. Iată cinci sugestii de astfel de obiecte, care vor da locuinţei tale un aer şic şi rafinat. 

  • Obiecte din argint

Nimic nu sugerează mai bine eleganţa unui interior decât o serie de obiecte din argint bine alese. Bineînţeles, totul depinde de gusturile personale, dar şi de estetica generală a locuinţei. 

De exemplu, dacă te inspiră stilul minimalist, poţi alege o vază mare din argint, care poate deveni piesa centrală de pe o comodă sau chiar pe de masa de cafea. Dacă vrei, mai curând, să dai un aer retro unei încăperi, orientează-te spre o fructieră ornamentată sau, de ce nu, două sfeşnice, pe care le poţi folosi pentru mesele festive. Îngrijite corespunzător, astfel de piese din argint pot fi folosite în condiţii optime pe termen lung şi nu se vor demoda niciodată. 

  • Draperii din materiale preţioase

O altă modalitate a de a da o notă elegantă unei camere este reprezentată de draperiile lungi, din materiale preţioase. Ele vor face spațiul să pară mai confortabil, dar și mai luxos. Mai mult decât atât, atunci când le pui pe o galerie specială, prinsă în plafon, camera va părea mai înaltă, iar tavanele înalte sunt, cu siguranță, asociate cu interioarele de lux.

Pentru a te asigura că obţii efectul dorit, orientează-te către materiale de bună calitate, de exemplu catifea cu un conţinut semnificativ de mătase sau tafta din mătase. La prima vedere s-ar putea să nu vezi mari diferenţe între draperiile din astfel de materiale preţioase şi cele din ţesături sintetice, însă felul în care cele dintâi îmbracă spaţiul sau reflectă lumină este cu totul diferit, la fel şi modul în care îţi păstrează calităţile de-a lungul timpului. 

  • Oglinzi mari 

Cele mai citite articole

Apartamentul tău nu este pe cât de mare sau luminos ţi-ai dori? Investeşte într-o oglindă mare! Cu un efort minim vei obține un efect maxim. O oglindă bine plasată poate face o cameră să pară nu numai mai mare, ci și mai luminoasă, deoarece va reflecta orice lumină care ajunge la ea. În mod ideal, o astfel de oglindă se pune în fața sau aproape de o fereastră pentru a spori luminozitatea unei încăperi.

  • Un covor vintage

Chiar dacă nu eşti un admirator al acestui stil, trebuie să ştii că un covor vintage poate schimba complet ambianţa unei camere, oferindu-i un aer mai rafinat. În plus, poate fi integrat foarte uşor inclusiv într-un spaţiu minimalist. 

Este adevărat că un covor vintage în stare bună, din lână sau lână şi mătase poate avea un preţ considerabil, dar există şi alternative mai puţin costisitoare. De exemplu, covoarele noi cu design vintage. Asigură-te că optezi pentru un model clasic, care va fi la fel de interesant şi peste 10 ani, de exemplu.

De asemenea, trebuie să ştii că astfel de covoare trebuie să fie destul de mari, 4 metri lungime şi 3 metri lăţime, cu aproximație, ca să obţii efectul elegant pe care îl doreşti. Cele mici pur şi simplu nu au acelaşi impact. 

  • Obiecte de iluminat de efect

Orice specialist în design interior îţi va sublinia importanţa obiectelor de iluminat. Evident, ele au un rol practic înainte de orice, dar prin estetica lor pot crea o ambianţă deosebită. Dacă vrei să dai locuinţei tale un aer elegant, investeşte în corpuri suspendate supradimensionate pentru zona de luat masa, pe hol sau în dormitor. De asemenea, în dormitor, poţi adăuga aplice pe perete, deasupra noptierelor. În general, pentru o atmosferă intimă şi cât se poate de plăcută, foloseşte becuri cu lumină caldă sau neutră.

Aşadar, investind în cateva elemente de decor poţi transforma cu totul ambianţa din locuința ta, oferindu-i eleganţă şi rafinament.  

Sursa foto: pexels.com 

Cele mai citite articole