Cât de departe poate ajunge Arsenal în UCL? Iată ce arată cotele!

Arsenal este un club aflat pe un trend ascendent, în ultimii ani, din punct de vedere al performanțelor. Totul a început cu numirea în funcția de manager a lui Mikel Arteta, cel care l-a înlocuit pe Unai Emery în 2019. A urmat un proces de reconstrucție anevoios, pe alocuri, însă în sezonul 2022-2023, Arsenal s-a luptat la titlu pentru prima oară după 7 ani și a reușit să se califice în grupele UEFA Champions League.

Ultimul meci jucat de Arsenal în cea mai importantă competiție europeană avusese loc în 2017, astfel că fanii “tunarilor“ de abia așteptau să aibă șansa de a auzi din nou celebrul imn al Ligii Campionilor pe Emirates Stadium. Forma bună a londonezilor pare a se prelungi și în acest sezon, inclusiv în Premier League, acolo unde Arsenal nu a pierdut niciun meci în primele nouă etape. 

Ce reușește Arsenal în UCL?

Întărită cu Declan Rice, om devenit deja decisiv în centrul terenului, portarul David Raya, dar și cu Kai Havertz, fost câștigător de UEFA Champions League cu Chelsea, rivala din Londra a celor de la Arsenal, formația lui Arteta visează să câștige competiția în care s-a calificat ca urmare a clasării pe locul 2 în Premier League. Pentru amatorii de pariuri pe evenimente din UCL, parcursul lui Arsenal în UEFA Champions League poate oferi câteva oportunități excelente.

Arsenal a nimerit la tragerea la sorți în grupa B a UCL, acolo unde au fost extrase și RC Lens, Sevilla și PSV Eindhoven. Până la redactarea acestui articol s-au jucat trei etape, iar “tunarii“ sunt lideri, cu 6 puncte. Deși calificarea nu este încă asigurată, fanii londonezilor sunt extrem de optimiști și speră chiar să câștige trofeul. Arsenal nu are experiențe deosebite la nivel european, fiind învinsă în finala UCL cu 2-1 de FC Barcelona, în 2006, iar în 2019 pierzând umilitor ultimul act al Europa League cu 4-1, în fața lui Chelsea.

Cele mai citite articole

Chiar și în aceste condiții, “tunarii“ sunt cotați cu 8,50 la câștigarea trofeului! Doar Manchester City (cota 3,25), Bayern Munchen (cota 5,00) și Real Madrid (cota 7,50) sunt mai bine poziționate decât oamenii lui Mikel Arteta, în viziunea bookmakerilor, atunci când vine vorba despre câștigarea celei mai importante competiții din fotbalul european. 

Tehnicianul spaniol care a evoluat pe poziția de mijlocaș central la Arsenal, dar și la Everton, mizează nu doar pe noile transferuri, ci și pe jucătorii care au crescut la club în ultimii ani și au ajuns deja superstaruri ale fotbalului global. Este vorba despre Bukayo Saka, Gabriel Martinelli sau William Saliba. 

Totodată, Arteta are încredere și în Gabriel, Zinchenko, Gabriel Jesus sau Martin Odegaard, jucători pe care el i-a transferat în ultimele sezoane. Pentru cei sceptici, motivele pentru care nu ar miza pe Arsenal la câștigarea UCL sunt lipsa de maturitate a echipei, slăbiciunile dovedite în momentele decisive, precum și valoarea celorlalte competitoare.

În concluzie, Arsenal este o echipă care merită urmărită în acest sezon și care își propune să facă performanțe frumoase și în UEFA Champions League. Urmărește partidele londonezilor în Liga Campionilor și mizează pe partidele lor, cu responsabilitate!

Sursa foto: Pixabay.com

Cele mai citite articole