4 sfaturi ce te vor ajuta să-ţi protejezi sănătatea în vara aceasta

Pentru a ne putea bucura pe deplin de lunile de vară care se apropie, este nevoie să ne preocupăm, mai presus de toate, de starea noastră de sănătate. Temperaturile ridicate din următoarea perioadă ne pot aduce o scădere a energiei, motiv pentru care este esențial să ne păstrăm o stare generală cât mai bună, atât a organismului, cât şi a minţii. 

Vara este aproape, ceea ce înseamnă vreme mai caldă, zile mai lungi și oportunități de a petrece mai mult timp în aer liber și de a ne bucura de tot ceea ce oferă natura. Dar vara vine, totodată, şi cu propriul set de provocări pentru organismul nostru. Pentru că ne dorim să ai o sănătate cât mai bună şi să acumulezi cât mai multe amintiri vara aceasta, am selectat pentru tine cele mai bune sfaturi:

Ai grijă unde şi ce mănânci 

Chiar dacă pofta de mâncare scade din cauza temperaturilor ridicate, tot trebuie să mănânci ceva vara aceasta. Indiferent de oraşul în care locuieşti, cu siguranţă vei observa un număr tot mai mare de ispite culinare. Fie că este vorba de simplele chioşcuri cu îngheţată, fie de restaurante cu multiple feluri de mâncare, te sfătuim să alegi cu mare grijă locurile unde vei mânca. Nu uita că vara este sezonul de vârf al bolilor transmise prin alimente. 

Pentru a evita surprizele neplăcute, alege să mănânci cât mai multe fructe şi legume de sezon și carne de pasăre ori de pește şi să le procuri doar din locaţiile în care ai încredere. Consumă pepene verde, porumb, castraveţi, roşii, fructe de pădure, piersici, prune, cireşe şi nectarine, pentru a-ţi asigura doza necesară de vitamine. 

Stai cât mai departe de viruşi 

Dacă ai copii, cu siguranţă ştii deja cât de uşor este ca aceştia să aducă acasă tot felul de viruşi de la colegii lor. Deoarece nimeni nu-şi doreşte să-şi petreacă vara stând în casă bolnav, te sfătuim să te pregăteşti. Dacă vrei să afli mai multe despre lumanarica beneficii, documentează-te din timp despre remediile naturiste care au cu adevărat efect asupra sănătății noastre.

Vara este anotimpul ideal pentru a te bucura de cât mai multe ore petrecute în aer liber, aşa că nu uita atât tu, cât şi familia ta, să vă spălaţi cât mai des pe mâini, pentru a ține departe viruşii. 

Protejează-ţi pielea de razele UV

Cele mai citite articole

Deşi ar trebui să folosim o cremă cu factor de protecţie împotriva razelor uv tot timpul anului, prea puţini dintre noi sunt cei ce fac acest lucru şi în anotimpul rece. Însă, pe timpul verii, este obligatoriu să îţi protejezi tenul şi pielea cu o cremă cu SPF minim 15 și să o aplici din două în două ore. 

Protejează-ţi capul cu pălării sau şepci, pentru a evita problemele nedorite. 

Foloseşte îmbrăcăminte din materiale naturale 

Indiferent de jobul pe care îl ai şi dacă stai sau nu în aer liber mai multe ore pe zi, pentru ca pielea ta să se simtă cât mai confortabil chiar şi în zilele toride, trebuie să o ajuţi, purtând materiale naturale. Articolele vestimentare din in, mătase sau vâscoză sunt perfecte pentru a fi purtate atât ziua, cât şi seara. Aceste fibre naturale permit pielii să respire şi sunt recomandate de către medici să fie purtate în sezonul cald, mai ales de către persoanele care suferă de alergii, iritaţii la nivelul pielii sau care, pur şi simplu, au o piele sensibilă. 

Cu ajutorul lor vei evita senzaţia de disconfort şi eventualele iritaţii ale pielii transpirate, intrate în contact cu un material sintetic. 

Nu uita să consumi cât mai multe lichide pe timpul zilei, pentru a-ţi ajuta organismul să rămână hidratat. Respectă cele 4 sfaturi de mai sus şi te vei bucura de o vară magică, fără a te stresa din punctul de vedere al sănătăţii.

Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole