Sfaturi pentru un interior adaptat nevoilor tale atunci când construiești o casă

Construcția unei locuințe vine mereu cu o mulțime de provocări, motiv pentru care este important să studiezi cât mai bine tot ce ține de acest proces, pentru a face cele mai bune alegeri.

Specialiștii capabili să te sfătuiască în această direcție joacă un rol extrem de important, însă este esențial să știi și tu, din timp, la ce să te aștepți, ce nevoi ai și la ce nu dorești să faci rabat de la calitate. Pentru a te ajuta puțin cu asta, am întocmit o listă care sigur îți va fi de folos. Iată de ce ar trebui să ții cont atunci când îți construiești o casă, pentru a crea un interior exact așa cum ți-l dorești, adaptat nevoilor tale.

Organizarea eficientă a spațiului

Înainte de a te gândi la alte aspecte, trebuie să fii foarte atent la organizarea spațiului din întreaga locuință. Este extrem de importantă compartimentarea camerelor, dar și analiza amănunțită a ceea ce ai nevoie de la ele.

Înainte de toate, ai grijă ca spațiul să fie unul aerisit și cât mai luminos. Pentru asta, apelează la toate artificiile care ar putea contribui la crearea unui spațiu ideal. Ferestrele mari, înalte, prin care să pătrundă cât mai bine lumina, și o balustrada din sticla eficientă, dar și aspectuoasă, pot da imediat impresia unui spațiu mult mai mare.

După ce ai creat un spațiu care pare mai mare, care are parte de mai multă lumină naturală, este necesar să te gândești serios și la numărul de camere și la compartimentarea efectivă.

Dacă dorești o bucătărie deschisă, open space cu livingul, în care să gătești sau să pregătești băuturile pentru prieteni, în timp ce porți și conversații cu ei atunci când se află în sufragerie, vei avea parte de nenumărate avantaje.

Dacă îți doreai de mult intrare în baie direct din dormitor, dacă simți nevoia de un dressing impresionant sau dacă lucrezi de acasă și ai nevoie de un spațiu de birou ori mai multe, acum este timpul să iei asta în calcul și să îți transformi visul în realitate.

Este necesar să nu te gândești doar la nevoile tale actuale, ci și la cele viitoare. În funcție de asta, vei ști dacă este nevoie de o încăpere care să servească drept camera copilului sau chiar mai multe, dacă vei dori un spațiu special pentru animalele de companie sau care să se transforme în vreun atelier de creație.

Alegerea unor materiale de calitate

Cele mai citite articole

Este deosebit de important să apelezi doar la materiale de calitate, aspectuoase și durabile în timp, care să îți ofere confortul pe care îl meriți.

Atunci când alegi parchetul, ia în calcul achiziția unuia din lemn natural, într-o culoare caldă, care să ofere casei un aer primitor.

Pentru bucătărie, baie și holuri, poți alege atât o gresie de bună calitate, cât și microciment. Cel din urmă arată extrem de bine în orice încăpere, este foarte ușor de curățat și de întreținut, și poate fi realizat în orice culoare, în funcție de designul casei tale.

Mobilier adaptat nevoilor familiei

În cazul în care nu dispui de un spațiu suficient de mare precum îți dorești, poți adapta eficient mobilierul în funcție de această nevoie.

Astfel, dacă știi că ai avea nevoie periodic de un pat în plus, poți opta pentru o canapea extensibilă. În cazul în care simți nevoia de mai mult spațiu de depozitare, alege să achiziționezi mobilier cât mai înalt, paturi cu spații și sertare de depozitare și chiar piese de mobilier suspendate.

Dacă ai impresia că vei umple spațiul prea mult, poți alege și piese de mobilier cu oglinzi, deoarece acestea vor da impresia unui loc mai mare.

În concluzie, trebuie să știi că, înainte de a începe construcția unui case și chiar înainte de a discuta cu un arhitect și un designer de interior, trebuie să stabilești exact care îți sunt dorințele, nevoile și așteptările. Construiește un spațiu eficient, care să îți aducă liniște și bucurie.

Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole