Secretele frumuseții Cleopatrei – ultima Regină a Egiptului

Cleopatra a rămas în istorie ca fiind ultima regină a Egiptului. A domnit între anii 51 și 30 î.Hr., iar legendele despre ea sunt numeroase. A avut povești de dragoste cu conducătorii romani Iulius Cezar și Marc Antoniu și acorda o mare atenție modului în care arăta.

Deși au trecut mai bine de 2.000 de ani de la moartea sa, Cleopatra rămâne una dintre cele mai cunoscute femei din istorie. Orice detaliu din viața sa stârnește interes: de la modul în care a devenit regină, la modul în care a condus Egiptul, relațiile sale până la moartea sa, învăluită și în prezent în mister.

Sunt atât de multe legende încât despre Cleopatra s-au făcut peste 50 de filme și seriale, în timp ce egiptenii vând în continuare o mulțime de suveniruri cu chipul fostei regine. Grația Cleopatrei (Grace of Cleopatra) este și titlul unui joc de cazino din colecția de sloturi produse de EGT, din care fac parte celebrele Burning Hot și Shining Crown demo sau cu mize reale.

https://www.youtube.com/watch?v=pLtZTzSatHY

Făcea baie în lapte și miere

Viața Cleopatrei era ca un tratament la SPA continuu. Din informațiile existente, regina Egiptului amesteca laptele de măgăriță cu miere de albine și ulei de migdale. Era un tratament obligatoriu pentru Cleopatra, la care apela inclusiv atunci când călătorea. Tratamentul este folosit și în prezent în unele centre SPA și are ca scop îmbunătățirea vizibilă a aspectului pielii, relaxarea și răsfățul.

Folosea un săpun natural și scrub de corp

Cele mai citite articole

Pentru a-și curăța pielea, Cleopatra apela la fulgi de ovăz. Se spune că pielea ei era destul de sensibilă, astfel că ea folosea această metodă pentru a elimina murdăria și a obține hidratarea dorită. În același timp, înainte să facă baie în lapte cu miere, Cleopatra era masată pe tot corpul cu un scrub special din ingrediente naturale, printre care se aflau sarea de mare și uleiuri. Pielea ei devenea brusc mai moale și mai netedă.

Acorda o mare atenție tratamentelor faciale

Pe post de toner facial, Cleopatra folosea apă de trandafiri, pe care și-o prepara singură, din dorința de a avea pielea mai moale, mai netedă și parfumată. Avea o cremă specială pentru față, realizată din ingrediente naturale: aloe vera, uleiul de trandafir, uleiul de migdale și ceara de albine. Cu ajutorul acestei creme, Cleopatra își păstra mereu tenul radiant. În plus, Cleopatra folosea și măști faciale. Acestea erau preparate din lut alb, lapte, miere și ulei de măsline și aveau ca scop reîmprospătarea pielii.

Tratamentele pentru păr ale Cleopatrei

Cleopatra este descrisă de istorici ca fiind o femeie cu părul lucios, bogat și negru ca abanosul. Se spune că regina acorda o mare atenție modului în care arăta părul său. Ea se spăla cu amestec de ouă cu apă pe cap și întindea soluția de la rădăcini până la vârfuri, iar apoi clătea. Iar pentru ca părul ei să fie strălucitor, Cleopatra folosea un tratament special. Acesta era bazat pe ulei cald de măsline și ulei de ricin. Combinația era folosită pentru masajul scalpului și era păstrată pe păr o noapte întreagă. Iar pentru a-și revitaliza părul, ea folosea miere și ulei de ricin ori de măsline imediat după ce îl spăla.

Sursa foto: canva.com

Cele mai citite articole