Soluțiile la care să apelezi ca să îți ții mașina în siguranță și să îi crești randamentul

Orice șofer știe cât de important este să se simtă în siguranță atunci când se află la volan, indiferent că iese la o scurtă plimbare sau că pleacă într-o călătorie de lungă durată. În plus, pe lângă acest detaliu, și randamentul mașinii este un factor important. Iată anumite soluții pe care să le implementezi ca să obții o performanță crescută în timpul condusului și să ajungi cu bine la destinația dorită.

Importanța carburantului și a uleiului

Deși unii șoferi neglijează acest aspect, calitatea carburantului și a uleiului contează foarte mult atunci când îți alimentezi mașina. De aceea, ca să te asiguri că automobilul tău va avea o durată de viață cât mai mare, iar motorul tău va fi protejat pe termen lung, asigură-te că folosești un combustibil premium, plus un ulei de calitate. 

Iar când vine vorba de cel din urmă, apelează la cartea tehnică a vehiculului, ca să poți să-l găsești pe cel potrivit. Pe de altă parte, dacă nu ai habar care este brandul optim pentru modelul tău, cere sfatul unui mecanic. Astfel, odată ce vei face plinul cu un combustibil de calitate superioară, vei observa diferența cu privire la randamentul mașinii. 

Ia în calcul situațiile neprevăzute 

Pe lângă o capacitate sporită pe șosele, atunci când te afli la volan trebuie să fii în siguranță. Gândește-te la situațiile neprevăzute care pot apărea, mai ales când pleci la drum lung, când riscul de a fi implicat într-un accident crește, mai ales din cauza oboselii, a vitezei excesive ori din cauza aglomerației. 

Cea mai bună măsură de siguranță în acest caz este să îți iei o asigurare CASCO Econom, pe care să o ai la îndemână pe email. Mai ales dacă deții un automobil mai vechi de zece ani, această poliță este ideală, pentru că vei fi acoperit indiferent dacă ai provocat tu sau alt șofer pagube auto. 

Cele mai citite articole

Iar pe lângă un accident, mașina ta mai poate suferi și alte pagube cauzate de alți factori. De exemplu, ai putea fi victima unui furt sau a unui act de vandalism. Așadar, vezi ce asigurare auto complementară ți se potrivește. Ba mai mult, nu ți-ar strica nici o cameră de supraveghere. 

Ai grijă de automobilul tău

Pe lângă inspecția tehnică periodică, nu ar strica să dai o fugă cu mașina la un service auto, unde să primești o diagnoză din partea specialiștilor cu privire la starea în care se află. Nu poți să știi niciodată ce modificări sunt necesare astfel încât să rămâi în siguranță în trafic ori ca să ai parte de un randament optim când circuli. 

Vezi care e starea motorului, cum funcționează sistemul de injecție sau care sunt piesele pe care este necesar să le înlocuiești fiindcă sunt prea uzate. Când vine vorba de performanța automobilului tău, nu mai sta pe gânduri și ia măsuri din timp. 

Acestea sunt doar o parte din soluțiile și metodele de prevenire pe care să le iei în legătură cu vehiculul tău. Nu uita, însă, că este nevoie să îți asiguri mașina, iar pe lângă polița RCA obligatorie, ai putea să alegi și alte polițe alternative, ca să fii cât mai acoperit în cazul în care apar evenimente neplăcute. În același mod, este indicat să îți întreții mașina și să o duci la verificări periodice, ca să te asiguri că fiecare componentă funcționează în mod optim, fără ca randamentul automobilului să nu sufere o diminuare. Alimentează cu un carburant premium și utilizează un ulei de calitate, ca să îi prelungești durata de viață. 

Sursă foto: Shutterstock.com 

Cele mai citite articole