Top 10 Cele Mai inalte cladiri din Lume

Cladirile inalte au intotdeauna reprezentat o masura a progresului tehnologic si a puterii economice a unei tari. De-a lungul timpului, oamenii au construit cladiri tot mai inalte, incercand sa atinga cerul.

In prezent, exista numeroase cladiri impresionante care se ridica la inaltimi uimitoare in toata lumea. In acest articol, vom discuta despre top 10 cele mai inalte cladiri din lume si despre caracteristicile lor unice.

Burj Khalifa, Dubai

Cu o inaltime de 828 metri, Burj Khalifa din Dubai este cea mai inalta cladire din lume. Acesta a fost inaugurat in anul 2010 si de atunci a devenit un simbol al puterii financiare a Emiratelor Arabe Unite. Burj Khalifa are 163 de etaje si este folosit pentru locuinte, birouri si hoteluri de lux.

Pentru a rezerva o vizita la Burj Khalifa, urmati acesti pasi:

  • Accesati site-ul oficial al Burj Khalifa: Puteti accesa site-ul oficial al Burj Khalifa prin intermediul unui motor de cautare sau prin accesarea adresei web directe.
  • Primul este va rezervati un sejur Dubai.
  • Alegeti optiunea de vizitare: Pe site-ul oficial, veti gasi mai multe optiuni de vizitare, incluzand tururi ghidate, acces la observator si alte experiente. Alegeti optiunea care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs.
  • Selectati data si ora: Dupa ce ati ales optiunea de vizitare, selectati data si ora la care doriti sa vizitati cladirea.
  • Completati informatiile de contact: Va trebui sa furnizati informatii personale, cum ar fi numele, numarul de telefon si adresa de email.
  • Efectuati plata: Dupa ce ati completat toate informatiile, efectuati plata pentru rezervarea dvs.
  • Primiti confirmarea: Dupa ce ati efectuat plata, veti primi o confirmare prin email sau SMS cu detalii despre rezervarea dvs.

Este important sa retineti ca exista limitari de capacitate si ca unele optiuni de vizitare pot fi complet rezervate in anumite perioade. Prin urmare, este recomandabil sa faceti rezervarea cu cateva saptamani inainte de data planificata.

Shanghai Tower, China

Cu o inaltime de 632 metri, Shanghai Tower din China este a doua cea mai inalta cladire din lume. Acesta a fost inaugurat in anul 2015 si se afla in centrul districtului financiar din Shanghai. Cladirea are 121 de etaje si este utilizata pentru birouri, hoteluri si spatii comerciale.

Makkah Royal Clock Tower Hotel, Arabia Saudita

Cu o inaltime de 601 metri, Makkah Royal Clock Tower Hotel din Arabia Saudita este a treia cea mai inalta cladire din lume. Acesta a fost inaugurat in anul 2012 si se afla langa Moscheea Sagrada din Mecca. Cladirea are 120 de etaje si este utilizata ca hotel si rezidenta pentru pelerinii care viziteaza Mecca.

Ping An Finance Centre, China

Cu o inaltime de 599,1 metri, Ping An Finance Centre din China este a patra cea mai inalta cladire din lume. Acesta a fost inaugurat in anul 2017 si se afla in centrul districtului financiar din Shenzhen. Cladirea are 115 etaje si este utilizata pentru birouri, hoteluri si spatii comerciale.

Lotte World Tower, Coreea de Sud

Cele mai citite articole

Cu o inaltime de 555,7 metri, Lotte World Tower din Coreea de Sud este a cincea cea mai inalta cladire din lume. Acesta a fost inaugurat in anul 2017 si se afla in centrul orasului Seul. Cladirea are 123 de etaje si este utilizata pentru birouri, hoteluri, spatii comerciale si locuinte.

One World Trade Center, Statele Unite

Cu o inaltime de 541,3 metri, One World Trade Center din Statele Unite este a sasea cea mai inalta cladire din lume. Acesta a fost inaugurat in anul 2013 si se afla la World Trade Center din New York. Cladirea are 104 etaje si este utilizata pentru birouri si spatii comerciale. One World Trade Center a fost construit ca un simbol al renasterii dupa atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

Taipei 101, Taiwan

Cu o inaltime de 509,2 metri, Taipei 101 din Taiwan este a saptea cea mai inalta cladire din lume. Acesta a fost inaugurat in anul 2004 si se afla in centrul orasului Taipei. Cladirea are 101 etaje si este utilizata pentru birouri, hoteluri si spatii comerciale. Taipei 101 este considerat un simbol al puterii economice a Taiwanului.

CTF Finance Centre, China

Cu o inaltime de 530 metri, CTF Finance Centre din China este a opta cea mai inalta cladire din lume. Acesta a fost inaugurat in anul 2016 si se afla in centrul orasului Guangzhou. Cladirea are 111 etaje si este utilizata pentru birouri, hoteluri si spatii comerciale.

International Commerce Centre, Hong Kong

Cu o inaltime de 484 metri, International Commerce Centre din Hong Kong este a noua cea mai inalta cladire din lume. Acesta a fost inaugurat in anul 2010 si se afla in centrul districtului financiar din Hong Kong. Cladirea are 118 etaje si este utilizata pentru birouri, hoteluri si spatii comerciale.

Landmark 81, Vietnam

Cu o inaltime de 461,2 metri, Landmark 81 din Vietnam este a zecea cea mai inalta cladire din lume. Acesta a fost inaugurat in anul 2018 si se afla in centrul orasului Ho Chi Minh. Cladirea are 81 de etaje si este utilizata pentru birouri, hoteluri si spatii comerciale.

Cladirile inalte reprezinta un simbol al progresului tehnologic si al puterii economice a unei tari. Top 10 cele mai inalte cladiri din lume, enumerate in ordine descrescatoare, sunt impresionante prin inaltimea lor si prin utilizarile lor unice, care variaza de la locuinte la birouri si hoteluri. 

Acestea sunt, fara indoiala, minunate realizari ale ingenieriei si arhitecturii moderne si reprezinta un exemplu al puterii economice si a progresului tehnologic al tarilor lor.

Cele mai citite articole