3 alimente care îți întăresc imunitatea în mod natural

Consumarea anumitor alimente vă poate ajuta să vă întăriți sistemul imunitar, lucru esențial mai ales într-o perioadă în care pandemia de coronavirus face tot mai multe victime.

Dacă sunteți în căutarea unor modalități de prevenire a răcelii, a gripei și a altor infecții, primul pas ar trebui să fie o vizită la magazinul alimentar din apropiere și abia apoi luați în calcul administrarea anumitor vitamine și medicamente, doar după recomandările medicului.

1.Aronia

Considerat unul dintre fructele minune, aronia are o mulțime de beneficii, printre care și întărirea imunității.

Mai trebuie să știi că există trei tipuri de specii de aronia:

·          Aronia melanocarpa – cu fructe negre, cu un gust uscat, amărui, dar mult mai bogată în nutrienți

·          Aronia arbutifolia – cu fructe roșii, care are un gust mai apropiat de dulce

·          Aronia prunifolia, o combinație între cele două.

Aronia stimulează activitatea cerebrală, protejează memoria și performanțele creierului, ajută la concentrare și sunt un tonic în perioadele de tensiune nervoasă și mentală. De aceea, terapeuții le recomandă în perioadele de surmenaj fizic și intelectual, când apare slăbirea  treptată  memoriei, insomniile, tulburări de memorie posttraumatice, stări de nervozitate, sau tulburări produse de problemele vasculare cerebrale.

Citește și: Ce este aronia?

Fructele de aronia echilibrează metabolismul, întăresc sistemul imunitar și scad nivelul hormonilor de stres. De asemenea, fructele de aronia au puterea să inhibe dezvoltarea cheagurilor de sânge și arteroscleroză. Specialiștii susțin că preparatele cu aronia pot să prevină chiar și boala Alzheimer.

2.Citrice

Printre alte metode pentru întărirea sistemului imunitar se regăsesc și citricele. Majoritatea oamenilor se îndreaptă spre vitamina C după ce au răcit. Acest lucru se datorează faptului că vă ajută să vă întăriți sistemul imunitar.

Se spune că vitamina C crește producția de celule albe din sânge, care sunt esențiale pentru combaterea infecțiilor.

Aproape toate citricele au un conținut ridicat de vitamina C. Cu o astfel de varietate de fructe din care puteți alege, este ușor să stoarceți unul dintre fructele preferate din categoria citricelor pentru a beneficia de vitamine la orice masă.

Cele mai populare citricele sunt:

Cele mai citite articole

•grapefruit

• portocale

• clementine

• mandarine

• lămâi

• lime

Dacă vrei o sănătate de fier, ai nevoie zilnic de vitamina C deoarece corpul tău nu o produce sau o stochează. Cantitatea zilnică recomandată pentru majoritatea adulților este:

• 75 mg pentru femei

• 90 mg pentru bărbați

Dacă optați pentru suplimente, evitați să luați mai mult de 2.000 de miligrame (mg) pe zi.

De asemenea, rețineți că, deși vitamina C vă poate ajuta să vă recuperați mai repede după o răceală, nu există încă dovezi că este eficientă împotriva noului coronavirus, SARS-CoV-2.

3. Usturoi

Studii recente japoneze au scos la iveală faptul că usturoiul poate stimula refacerea creierului şi a sistemului imunitar.

De asemenea, organismul produce mai mulţi anticorpi şi limfocite, globulele albe care luptă împotriva infecţiilor şi a cancerului, după ce am consumat 2-3 căţei de usturoi pe zi.

Vechile civilizații au recunoscut valoarea usturoiului în combaterea infecțiilor. Usturoiul poate, de asemenea, încetini întărirea arterelor și există dovezi că ajută la scăderea tensiunii arteriale. Proprietățile de stimulare a imunității usturoiului par a proveni dintr-o concentrație mare de compuși care conțin sulf, cum ar fi alicina.

Cele mai citite articole