3 modalități prin care poți să economisești bani pentru un avans la credit

Îndeplinirea obiectivelor mărețe presupune un buget generos. De aceea, acest proces necesită uneori o sursă externă de finanțare. În această situație, indiferent că dorești să îți achiziționezi o locuință sau o mașină, ai nevoie de un avans pe care să-l oferi pentru obținerea împrumutului.

Descoperă în cele ce urmează 3 modalități care te ajută să economisești bani pentru un avans la credit.

Aplică metoda 50/30/20

Metoda de economisire 50/30/20 este o strategie de gestionare a banilor care implică alocarea bugetului lunar folosind 3 procente:

  • 50% din venituri trebuie alocate pentru cheltuieli esențiale, cum ar fi facturile, chiria și hrana;
  • 30% pentru cheltuielile flexibile, cum ar fi mâncarea la restaurant sau divertismentul;
  • 20% din buget trebuie economisit.

Înainte de a aplica această metodă este important să stabilești clar care sunt veniturile tale lunare și ce cheltuieli ai. Atunci când distribui procentul de 30%, identifică acele cheltuieli care nu aduc nicio valoare stilului tău de viață și la care poți să renunți. În acest mod, îți va fi mai ușor să aloci cei 20% pentru economii.

Această metodă poate fi utilă pentru a-ți stabili prioritățile financiare și a economisi bani în mod regulat pentru avansul necesar, indiferent de creditul de care ai nevoie. Atunci când vorbim de credite online, majoritatea solicită avans, însă este bine să te documentezi suficient înainte de a alege creditul potrivit nevoilor tale.

Deschide un depozit bancar

Un depozit bancar este un instrument financiar care te poate ajuta să economisești bani și să îți îndeplinești obiectivele financiare. Acesta poate fi o soluție eficientă de a-ți crește economiile și de a le proteja împotriva inflației deoarece, spre deosebire de un cont normal, un depozit bancar generează o anumită dobândă. 

Iată cum funcționează: atunci când ai reușit să economisești o anumită sumă de bani pe care nu ai de gând să o folosești în viitorul apropiat, poți să o depui într-un depozit bancar. În funcție de perioada de constituire a depozitului pe care o alegi și de valoarea pe care o depui, banca îți va plăti o anumită dobândă la data scadentă. Această dobândă se adaugă la banii pe care i-ai depus inițial și este la alegerea ta dacă îți dorești să prelungești depozitul sau să retragi banii împreună cu dobânda.

Această soluție este ideală atunci când vorbim despre economiile pe termen lung deoarece, în general, cu cât este mai mare perioada de constituire a depozitului, cu atât va crește și dobânda.

Identifică o sursă suplimentară de venit

Spre deosebire de depozitul bancar, identificarea unei surse suplimentare de venit presupune un anumit nivel de efort din partea ta. De exemplu, dacă ai deja un job de 8 ore și timpul îți permite, ai putea să optezi pentru un job part time în timpul săptămânii sau în weekend. În prezent există diverse joburi care îți permit să-ți desfășori activitatea de acasă, lucru care îți poate ușura puțin munca.

Gândește-te la ceea ce îți place să faci și orientează-te în acea direcție atunci când îți cauți un loc de muncă. Dacă îți dorești mai multă libertate, poți să activezi ca freelancer și să lucrezi cu mai multe companii în același timp, pe bază de proiect.

Chiar dacă la început ți se va părea dificil să ai o altă activitate pe lângă job, dacă îți gestionezi timpul în mod eficient, vei evita să-ți aglomerezi programul.

Implementarea unei strategii de economisire, deschiderea unui depozit bancar și identificarea unei surse suplimentare de venit sunt 3 metode care te pot ajuta să economisești banii necesar unui avans. Alege-le pe cele potrivite pentru tine și fă un pas în față spre îndeplinirea obiectivelor tale.

Sursă foto: shutterstock.com