Sunt multe lucruri de luat în considerare atunci când vă mutați într-o casă nouă. Despachetarea nu este singura sarcină majoră care stă în calea instalării depline. Asocierea cu casa voastră, învățarea modului în care funcționează și stabilirea priorităților în ceea ce privește proiectele pe care vreți să le abordații fac parte integrantă din asumarea rolului de proprietar de locuință.
Este mai bine să faceți totul bine atunci când vă mutați, în loc să așteptați și să presupuneți că vă veți da seama de toate mai târziu. Bineînțeles, aveți deja multe pe cap. Așa că, pentru a vă ajuta să vă puneți la punct lista de lucruri de făcut, am alcătuit această listă rapidă cu cele mai importante 5 lucruri pe care trebuie să le faceți atunci când vă mutați într-o casă nouă.
Efectuați o verificare completă
Nu există un moment mai bun pentru a face o verificare completă a noii voastre case decât atunci când aceasta este complet goală. Așadar, înainte de a vă muta, aruncați o privire în jur și faceți o verificare finală a tuturor camerelor.
Prioritizarea reparațiilor
Cu excepția cazului în care vă mutați într-o casă nouă, care nu a avut proprietari anteriori, există șanse să aveți câteva proiecte de reparații. Ar trebui să aveți deja o idee generală despre care sunt acestea de la inspecția locuinței, dar nu strică să vă plimbați pe cont propriu și să vă faceți o idee despre ce trebuie făcut și ce se află în fruntea listei în ceea ce privește prioritățile, fiindcă veți face o izolatie fonica sau veți aduce bucătăria în stare funcțională, spre exemplu, după mutare.
Deși nu trebuie neapărat să vă apucați imediat de aceste reparații (veți avea destul timp pentru asta după ce vă veți instala), întocmirea unei liste cu ceea ce trebuie făcut și în ce ordine intenționați să faceți vă va ajuta să vă puneți în perspectivă nevoile de reparații și vă va oferi o bază mai bună pentru momentul în care va fi momentul să vă apucați de treabă.
Protecție pentru copii și animale de companie
Dacă vă mutați într-o casă nouă cu un bebeluș sau cu copii mici (sau chiar și prieteni blănoși cu patru picioare), atunci un pas urgent va fi să faceți un demers pentru a asigura securitatea copiilor, pentru a-i ține pe toți în siguranță până când veți putea să vă instalați complet.
Asigurarea imediată a securității copiilor în casă include învelirea colțurilor mobilei, închiderea ușii spre subsol, instalarea de monitoare pentru copii etc.
Asigurați-vă că utilitățile sunt configurate
Să sperăm că ați avut grijă să vă transferați sau să vă instalați utilitățile înainte de a vă muta în noua locuință, caz în care acum este momentul să vă asigurați că totul este pregătit și funcționează corect.
În ziua mutării, verificați dacă instalațiile de electricitate, gaz, apă, încălzire și răcire, telefon și internet sunt configurate. Apoi, sunați la unitatea locală de gestionare a deșeurilor pentru a vă asigura că noua voastră locuință este pregătită și pentru ridicarea gunoiului.
Efectuați o sesiune de curățare în profunzime
Ultimul lucru pe care probabil că vreți să îl faceți după ce ați trecut prin procesul de mutare este să vă curățați noua casă de sus până jos, dar imediat după mutare este cel mai bun moment pentru a face acest lucru.
Mutarea într-o casă nouă este, în mod inerent, un pic copleșitoare, dar respectarea pașilor enumerați mai sus poate ajuta la o tranziție mai ușoară. Totuși, sunt multe de făcut, așa că nu vă fie teamă să cereți ajutor, fie că este vorba de un prieten, fie de un membru al familiei sau de un furnizor de servicii profesionale. Cu cât mai repede vă puteți ocupa de lucrurile din lista de mai sus, cu atât mai repede noua voastră casă va începe să se simtă ca un nou cămin.
Sursă foto: Unsplash