Atunci când mintea îți spune că este momentul să iei o pauză, este recomandat să o asculți. Sunt zile în care poate că activitățile puse pe repeat te copleșesc și te aduc în punctul în care trebuie să spui STOP, deși mai ai atâtea de făcut.
De aceea, relaxarea este exact ceea ce ai nevoie, iar dacă nu știi cum să o “implementezi” în viața ta, atunci rândurile următoare ar putea să te lumineze.
Iată ce tehnici de relaxare poți aplica la tine acasă
- Ascultă muzică
Muzica este una dintre cele mai folosite remedii pentru reducerea stresului și combaterea depresiei. Atunci când vine vorba de relaxare în propriul cămin, poți crea spațiul tău potrivit pentru a asculta muzică, indiferent că preferi căștile sau boxele. Cu un playlist de calitate și piesele preferate, poți pune totul din jurul tău pe pauză, și te poți conecta cu ceea ce asculți.
Ca experiența să fie cu adevărat specială, poți achiziționa căști cu anulare de zgomot Bose, de pe All-audio.ro, distribuitorul autorizat Bose în România, astfel că produsul pe care îl vei achiziționa va avea garanția calității, în primul rând. Notează și faptul că Bose este inventatorul acestei tehnologii revoluționare de anulare a zgomotului.
- Meditează
Meditația se practică de foarte mulți ani și este un mod excelent de relaxare și deconectare de la tot ceea ce este stresant în jur. Există tehnici multiple, însă trebuie înainte de toate să înveți cum să îți pui ordine în gânduri și să te detașezi de stresul cotidian pentru a putea calma mintea.
Cu doar 5-10 minute de meditație în fiecare zi vei vedea în timp cum lucrurile se așează pe făgașul lor și te poți concentra mai mult pe ceea ce contează cu adevărat în viață.
- Fă exerciții de respirație
Exercițiile de respirație sunt recomandate în momentele de tensiune, când este nevoie de calm și relaxare mai mult ca oricând. Multe dintre tehnicile de respirație sunt inspirate din yoga și puse în practică destul de ușor de persoanele care vor să scape de stres și tensiuni de moment.
Astfel, poți începe cu inspirația numărând în gând până la 6, apoi ține aerul în piept pentru 4 secunde, urmând ca expirația să fie lentă și pentru maximum 8 secunde. Este suficient să repeți acest exercițiu de 5 ori pentru a te calma, însă trebuie să practici această tehnică în fiecare zi.
- Dansează
Dansul este o terapie cu adevărat folositoare pentru persoanele cu anxietate sau care au depresie în stadiu incipient. Pe de altă parte, dansul poate fi adoptat ca metodă de relaxare și de eliminare a stresului de zi cu zi.
Nu trebuie să fii un mare dansator sau să cunoști anumite stiluri pentru a te apuca de dans ca o activitate pentru îmbunătățirea stării emoționale, ci pur și simplu te poți mișca în ritmul tău și lăsa corpul și mintea să se relaxeze cât mai mult posibil.
- Fă o baie
Baia cu uleiuri esențiale și lumânări parfumate este clasica metodă de destresare după o zi plină cu activități la locul de muncă. Printre plantele care ajută la relaxarea organismului, specialiștii în terapie pentru minte și corp recomandă lavanda, iasomia, florile de portocal și menta.
Proprietățile acestora sunt binecunoscute, însă ceea ce contează mai mult este faptul că, folosite sub formă de uleiuri esențiale, pot oferi starea de bine și confort, în timpul unei băi relaxante.
Așadar, dacă simți că stresul de zi cu zi îți dă bătăi de cap și nu te poți detașa de nebunia din jurul tău, ai putea pune în practică metodele de relaxare amintite mai sus. Este de preferat să pui preț pe sănătatea ta și să adopți un stil de viață mai bun, decât să continui în aceeași manieră până la epuizare.
Sursă foto: all-audio.ro