Să găsești o persoană specială care îți împărtășește convingerile, obiectivele și care rezonează cu tine pe toate planurile este ceva ce se întâmplă de puține ori în viață, iar pentru unele persoane, din păcate, niciodată.
Uneori, este nevoie să cunoști mai multe persoane până ajungi să găsești pe cineva despre care să poți spune că îți este jumătatea. Și chiar dacă ți-ai găsit jumătatea, longevitatea relației alături de acea persoană nu este garantată. Chiar și relațiile care au o bază solidă necesita un efort conștient pentru a rezista.
Astfel, pentru a menține dragostea într-o relație, ai putea lua în considerare aceste sfaturi.
Explorați împreună comunicarea
Comunicarea este esențială într-o relație și probabil ai auzit acest lucru de nenumărate ori. De fapt, este un aspect valabil, fie că este vorba de viața sentimentală, fie viața personală sau cea profesională.
Cu toate acestea, comunicarea nu înseamnă doar să purtați simple discuții despre cum v-a fost ziua. A fi într-o relație poate însemna să înveți cum funcționează stilul tău de comunicare și cum se compară cu cel al partenerului tău.
Este posibil să fie nevoie să vă adaptați amandoi stilul de comunicare dacă simțiți că nu comunicați eficient atunci când există momente tensionate.
Atunci când vă certați, este posibil să folosiți afirmații precum: „Tu întotdeauna faci asta…” sau „Tu niciodată nu faci asta…”. Deoarece astfel de afirmații atribuie adesea vina, schimbarea registrului către exprimarea sentimentelor tale în raport cu o situație îl poate ajuta pe partener să se simtă mai puțin vizat. Acest lucru poate reduce tensiunile și poate consolida apropierea.
Arătați-va aprecierea
Recunoștința și aprecierea sunt printre componentele esențiale ale unei relații de succes pe termen lung. Acestea pot promova un sentiment de conștientizare pentru lucrurile pe care le face partenerul.
Nu trebuie să-ți arăți aprecierea neapărat verbal. Poate fi vorba de mici acțiuni și inițiative din care celălalt va înțelege că te gândești la bunăstarea lui și se va simți răsfățat și iubit: să întrebi dacă are nevoie de ceva din oraș când vii de la job, să menții ordinea dacă observi că tocmai s-a făcut curat ș.a.
Dacă știi că partenera își dorește să înlocuiți verighetele cu un set de verighete in trei nuante de aur, i-ai putea face o surpriză în acest sens, cu ocazia sărbătoririi aniversării nunții voastre, dându-i întâlnire chiar în fața magazinului pentru a le achiziționa.
Faceți lucruri împreună
O zicală veche spune că, de obicei, contrariile se atrag. Deși acest lucru poate fi adevărat în unele domenii, nu este întotdeauna un standard sănătos pentru relații.
Cele mai citite articole
Da, poate fi important să vă păstrați individualitatea într-o relație de durată. Cine ești tu ca individ este ceea ce probabil l-a atras pe partenerul tău la început. Însă, dincolo de diferențele dintre voi, poate fi important și să aveți un punct comun de legătură.
Petrecerea timpului împreună făcând ceva ce vă place amândurora poate consolida componenta prieteniei în relația voastră. O companie plăcută și simțul umorului sunt printre cele mai apreciate aspecte ale relației cu partenerul după mulți ani împreună.
Puteți găti, face exerciții fizice sau vă puteți bucura împreună de natură. S-ar putea să vă placă amândurora să jucați jocuri video sau poate sunteți amândoi interesați de aceleași seriale. Dacă nu, poate fi o idee bună să fiți flexibil și să dați o șansă hobby-urilor partenerului. De asemenea, ați putea găsi modalități de a combina interesele.
Lucrează la tine
Cu toții avem un bagaj de emoții, experiențe și convingeri pe care le aducem cu noi într-o relație. Uneori, modul în care ne comportăm și gândim poate fi puternic influențat de acestea și ar putea face dificilă menținerea unei relații pe termen lung.
Dacă ai avut în trecut parteneri care au fost infideli, de exemplu, s-ar putea să ți se pară dificil să ai încredere deplină într-unul. Înțelegerea a ceea ce ești și a comportamentelor pe care trebuie să le gestionezi poate fi un pas important către longevitatea relației.
Ești important să fii capabil să te schimbi. Este jumătatea ta din ecuație de care te poți ocupa. Iar conștientizarea este deja un progres. Dacă îți poți recunoaște comportamentul, poți face primii pași spre a schimba ceva la tine.
Fiți receptivi
A te simți ignorat poate fi uneori mai rău decât a simți că tu și partenerul vă poziționați în tabere opuse într-o dezbatere interminabilă.
Modul în care partenerii percep receptivitatea celuilalt este strâns legat de satisfacția relației pe termen lung. Receptivitatea poate lua forma unei ascultări active sau poate însemna să întrerupi filmul la care te uiți dacă partenerul îți pune o întrebare.
În timp ce toți avem nevoi de bază în relații, cum ar fi afecțiunea, siguranța și acceptarea, modul în care aceste nevoi sunt satisfăcute poate varia de la individ la individ.
Așadar, deși nu există rețetă sigură pentru succes atunci când vine vorba de relații de durată, construirea unor legături împlinite este posibilă cu puțin efort și intenție.
Sursa foto: shutterstock.com