7 lucruri esențiale care nu trebuie să lipsească din bagajul unei călătorii de afaceri

Indiferent dacă pleci într-o călătorie de afaceri de ultimă oră, peste noapte sau într-o conferință de cinci zile în străinătate, împachetarea pentru astfel de călătorii este întotdeauna diferită de pregătirea pentru o vacanță distractivă. Din acest motiv, noi am creat acest scurt ghid ce te va ajuta să faci cele mai bune alegeri în privinţa bagajului luat în călătoriile de afaceri. 

Chiar dacă ne bucurăm din plin de vară, obligaţiile de serviciu nu se opresc pentru prea mult timp. Fie că ai fost deja în concediu sau că acesta se apropie, împachetarea lucrurilor este cu totul diferită faţă de momentul în care pleci într-o delegaţie. 

Folosirea unei liste cu lucrurile necesare în bagaj este, de cele mai multe ori, cea mai bună soluţie pentru a te asigura că nu uiţi nimic acasă. În acest articol, îţi vom explica cum poate fi utilă o astfel de listă şi vom enumera 7 articole necesare în călătoriile de afaceri, din care le poţi alege pe cele pe care le foloseşti de obicei:

Laptopul sau tableta

Oricare ar fi domeniul în care lucrezi, în orice călătorie de afaceri trebuie să ai la tine un laptop sau o tabletă. Chiar dacă ai un smartphone cu un display generos, dacă vei avea nevoie să accesezi nişte documente, cu siguranță îţi va fi mai uşor de pe un laptop sau tabletă. 

Căştile

Chiar dacă nu obişnuieşti să asculţi muzică la căşti, cu siguranţă vei avea nevoie de ele pentru convorbirile telefonice, personale sau în scop profesional. Ai grijă să le adaugi în bagaj, împreună cu toate cablurile de încărcat, ale tuturor device-urilor. 

Produsele de îngrijire personală

Spre deosebire de femei, bărbaţii au nevoie de mai puţine lucruri pentru îngrijirea personală. Însă, lista nu este deloc mică nici aici, de la parfum, after-shave, şampon, gel de duş, pastă de dinţi, până la device-uri precum aparate de ras electrice şi periuţe electrice, toate trebuie să îşi găsească loc în geanta de voiaj. Nu uita că, dacă vei călători cu avionul şi ai doar bagaj de mână, toate recipientele trebuie să aibă maximum 100 de mililitri.

Ceasul şi bijuteriile masculine

Ceasurile şi bijuteriile masculine, simple şi de bun-gust, pot face parte inclusiv din ţinuta ta de afaceri, nu doar din cea de după orele de birou. Cu toate acestea, o bună măsură de precauţie este să nu călătoreşti cu prea multe articole scumpe, ci doar cu strictul necesar. 

Ochelarii de soare şi umbrela pentru ploaie

O călătorie de afaceri nu trebuie să se rezume doar la orele din timpul programului de lucru. Deoarece ai nevoie şi de relaxare, adaugă în bagaj ochelarii de soare şi o umbrelă, pentru acele momente în care te vei plimba prin parc sau pe străzile oraşului în care ajungi. Deoarece vremea este schimbătoare, nu poţi şti niciodată dacă nu vor fi şi ploi scurte sau raze puternice de soare, indiferent de anotimp. 

Hainele de relaxare

După orele de program sau în zilele libere, renunţă la hainele office şi îmbracă-te lejer. Adaugă în bagaj o şapcă (dacă porţi în mod normal), două tricouri, o pereche de jeanşi sau de pantaloni scurţi şi pantofii sport preferaţi. Chiar dacă nu ai prea mult timp liber la dispoziţie, atunci când renunţi la ţinuta formală, te vei deconecta mai uşor de problemele profesionale. 

Documentele de călătorie

Ştim că pare o utopie, dar oricui i se poate întâmpla să uite fix ce era mai important: documentele de călătorie. Ştim că te poţi baza mereu pe varianta online, dar pot apărea situaţii în care să fie nevoie de ele printate. Aşadar, pentru a evita astfel de situaţii, cel mai sigur este să îţi aloci o mapă special doar pentru acestea. Astfel, le vei avea mereu pe toate la îndemână, iar cele digitale pot fi evidențiate pe mail. 

Foloseşte-te de această listă la următoarea deplasare în scop profesional. Vei împacheta doar strictul necesar, iar bagajul tău va fi cărat cu uşurinţă în orice oraş al lumii în care vei călători.

Sursa foto: Shutterstock