În funcţie de ce criterii cumperi o barieră automată?

Achiziţionarea unei bariere automate nu este o decizie simplă de luat de către toţi cei care au nevoie de o gestionare corectă a traficului auto. Barierele automate cu braţ şi cu deschidere pe verticală pentru o singură bandă de trafic reprezintă cea mai bună soluţie în acest sens, din mai multe motive, principalul fiind uşurinţă în gestionare şi blocarea tentativelor de a pătrunde în mod abuziv într-un spaţiu în care autoturismele au nevoie de permisiune.

Preţul barierei automate

Unul din cele mai importante criterii de achiziţionare a unei bariere automate este preţul acesteia. Preţul barierei automate variază între câteva sute şi poate ajunge la câteva mii de euro. Deşi majoritatea barierelor arăta la fel, acestea se diferenţiază din mai multe puncte de vedere şi cumpărătorii trebuie să ştie care sunt cele mai bune variante în care îşi pot investi banii.

Condiţiile şi perioada de garanţie a barierei automate

Un alt criteriu important de achiziţionare a unei bariere automate este reprezentat de perioada de garanţie şi de condiţiile de acordare a garanţiei. De regulă, perioada de garanţie a unei bariere automate variază între 12 şi 36 de luni, în funcţie de producător. Unii furnizori includ condiţiile de exploatare şi restricţionarea numărului de cicluri pentru acordarea garanţiei, în timp ce alţi furnizori acorda garanţie totală, fără nici o altă condiţie decât exploatarea barierelor în mod corect.

Ce costuri implică exploatarea barierei automate?

Un criteriu de achiziţie al oricărei bariere automate ce trebuie avut în vedere de către cumpărători este costul de exploatare. Acest mecanism poate necesită verificare, mentenanţă şi reparaţii, toate operaţiunile producând costuri de exploatare concrete, fără de care, bariera nu va funcţiona în mod corespunzător sau va avea o perioadă scurtă de viaţă.

Câte cicluri poate susţine o barieră automată?

Cele mai citite articole

Un alt indicator care ajută persoanele interesate de achiziţionarea unei bariere automate este numărul de cicluri pentru care este proiectată. Pentru regimul de exploatare de 3 cicluri pe minut, barierele au o speranţă de viaţă cuprinsă între câteva luni şi câţiva ani.

Cele mai ieftine bariere automate sunt concepute pentru mai puţin de 500000 de cicluri, în timp ce modelele profesionale, mai scumpe, sunt proiectate pentru 10.000.000 de cicluri de funcţionare. În parcările automate cu plată sunt recomandate barierele cu un număr mai mare de cicluri.

Viteza de deschidere a barierei automate

Viteza de deschidere a barierei automate trebuie să fie un indicator al performanţelor dispozitivului. Timpii de deschidere completă ai unei bariere automată variază între 0.3 secunde şi 6 secunde, pentru barierele la puncte de taxare pe autostradă, respectiv pentru bariere de parcare rezidenţiale.

Şocurile barierei automate în mişcare

Nu în ultimul rând, şocurile barierei automate în mişcare reprezintă un criteriu important de achiziţie, pentru că funcţionarea acestui dispozitiv presupune o schimbare rapidă a centrului de greutate cu o inerţie semnificativă a braţului. Inerţia se amplifică în mod proporţional cu viteză, masă şi lungimea braţului. Modelele cu tehnologie avansată permit mişcări rapide şi perfect controlate ale braţelor şi au un ridicat şi o perioadă de viaţă semnificativ mai mare.

Cele mai citite articole