O bună planificare a bucătăriei este de mare importanță pentru orice restaurant. Ea ajută la eficientizarea producției și oferă angajaților locuri de muncă productive. TC Romania Crown Cool este un distribuitor ce te poate ajuta cu adevărat în această privință.
Deși este perfect adevărat ceea ce se spune de multă vreme, că succesul unui restaurant vine din arta gătitului specifică unui bucătar talentat, multe depind și de existența unei bucătării funcționale, de o gestionare eficientă și de o funcționare lină a respectivului business.
Spre exemplu, ar trebui să existe o distanță suficientă între chiuvetă și zona de gătit din bucătărie. Oferă suficient spațiu lucrătorilor pentru a pregăti mâncarea și vei avea doar de câștigat. Fluxul de persoane și produse gătite în bucătărie ar trebui să fie cât mai lin posibil pentru a se preveni orice risc de accident sau discrepante legate de comenzile făcute de clienți. Toate acestea contribuie la o creștere a eficienței producției și la un profit mai mare.
Clienții cred că aspectul restaurantului determină în mare măsură eficiența și succesul restaurantului. Și în mare măsură contează. Nu e de mirare că atunci când deschizi un restaurant, prioritatea este adesea crearea unei atmosfere cât mai plăcute și a unor zone de relaxare maximă. Din păcate, aspectul bucătăriei (conceptul ce stă la baza acesteia) este adesea trecut cu vederea.
Mulți antreprenori tind să cheltuiască mulți bani pe zonele “de fațadă”, vizibile pentru clienții lor și să cheltuiască mult mai puțini bani pentru îmbunătățirea amenajării bucătăriei restaurantelor pe care le au. Este total greșită această abordare, deoarece pe termen lung respectiva alegere poate avea un impact nebănuit atât asupra experienței clienților, cât mai ales asupra angajaților care pot ajunge chiar să demisioneze din acest motiv.
Nu mai vorbim de dotările profesionale din bucătărie, deoarece ele sunt în măsură să crească productivitatea în munca personalului, calitatea produselor realizate și, pe cale de consecință, inclusiv profitul respectivului business.
Timpul de lucru din bucătăria profesională și costurile de producție
Dotarea corectă a bucătăriei unui restaurant este esențială pentru o producție eficientă. Ar trebui să se țină seama de echipamentele HoReCa absolut necesare și de spațiul disponibil, reducând astfel la maxim nevoia de modificări viitoare. Nu e de neglijat nici lipsa de productivitate determinată de distanța prea mare sau prea mică dintre diferitele posturi de lucru, dar și de materiile prime irosite din cauza controlului slab realizat în fazele procesului de gătire. Ergonomia bucătăriei profesionale oferă spațiu adecvat inclusiv pentru depozitare și echipamentele profesionale moderne și va permite să reduci cheltuielile la minim.
O dotare corectă în bucătărie este esențială pentru ca un restaurant să pregătească cât mai multe comenzi posibil într-o unitate de timp dată. Niciun bucătar nu dorește în sinea lui ca aceia ce îi sunt clienți să aștepte prea mult timp.
Soluția este la un click distanță de tine: se numește tcromania.com. Pentru a realiza un număr maxim de comenzi și a scurta termenele de livrare a acestora, bucătăria are nevoie de eficiență. Trebuie avut grijă ca aspectul bucătăriei să ofere personalului care lucrează în bucătărie tot ceea ce ar putea avea nevoie la îndemână, nu ar trebui să aibă dificultăți în accesarea diferitelor zone și echipamente din bucătărie.
O bucătărie profesională ordonată, o cheie a succesului
Gestionarea unei bucătării ordonate, ca și menținerea ei curată, devin mult mai ușoare pentru personal. Un aspect bun al spațiului oferă o structură adecvată sarcinilor zilnice ale angajaților, prin alocarea unor spații adecvate fiecărui echipament și făcând loc pentru fiecare proces culinar în parte.
În opoziție, o bucătărie slab condusă poate reprezenta un risc major din punct de vedere al eficienței, productivității, calității și siguranței activității.
Amenajarea ideală a bucătăriei ar trebui să ofere, de asemenea, spațiu pentru sisteme de ventilație eficiente care elimină toate noxele si aburul neplăcut rezultat în timpul pregătirii alimentelor. În plus, securitatea împotriva incendiilor este, de asemenea, unul dintre elementele de bază pe care ar trebui să le ofere bucătăria restaurantului, facilitând evacuarea ușoară a personalului in situații de urgență.