De ce tot mai multe scoli au inlocuit tablele vechi cu tabla magnetica?

Adultii de astazi, care au fost elevii de ieri sunt cei care au invatat pe table negre clasice si acum sunt foarte mirati de faptul ca cele mai multe scoli au tabla magnetica in clase. Sunt mai multe motive pentru care s-a ales aceasta metoda si tablele magnetice vin cu mai multe avantaje, in raport cu tablele vechi.

Tablele magnetice se curata mai usor

In timp ce tabla magnetica trebuie curatata utilizand un burete clasic, uscat, si ulterior pot fi sterse cu spirt sau cu un dezinfectant pentru a se putea scrie corect pe ele, tablele clasice aveau nevoie de bureti uzi si uneori ramaneau patate, mai ales daca erau facute din materiale foarte poroase. De asemenea, tablele magnetice pot fi curatate cu detergent clasic, chiar si cu detergent de vase, in timp ce pe tablele vechi nu exista aceasta posibilitate.

Tablele magnetice nu se sparg la fel de usor comparativ cu cele clasice

Cu siguranta cei care sunt acum adulti isi aduc aminte de faptul ca din cand in cand un coleg mai nazdravan spargea tabla. Acest lucru se intampla din cauza ca foarte multe table erau facute dintr-o sticla groasa, cu fibre. In momentul in care tablele se spargeau, riscul de accidentare in cioburi erau destul de mari. Tablele magnetice nu se sparg, sau se sparg foarte greu ceea ce le face mult mai sigure, dar aduc in acelasi timp si economii scolilor pentru ca tablele nu trebuie sa fie inlocuite la fel de des.

Tablele magnetice se folosesc mai curat

Cele mai citite articole

In timp ce pe tablele vechi se scria cu creta, pe tablele magnetice de acum se scrie cu markerul semipermanent. Creta folosita la scris genera o cantitate considerabila de praf care se lipea de maini si care se aseaza pe haine. Atunci cand tabla era stearsa, se puteau intampla doua lucruri – fie sa sara praful peste tot, fie sa se foloseasca un burete mult prea ud, in urma caruia tabla sa ramana atat de uda incat sa nu mai poata fi folosita. In ambele cazuri, cei care foloseau tabla aveau un disconfort. Cei care folosesc tablele magnetice nu mai au nicio astfel de problema, pentru ca markerul se sterge curat si usor.

Pe tablele magnetice se scrie mai usor

Avand in vedere faptul ca pe o tabla magnetica se va scrie de fiecare data cu markerul, acesta va fi tinut in mana de catre elev ca pe un pix. Prin urmare, elevilor le va fi mai usor sa foloseasca tabla. 

Creta in schimb trebuie sa fie tinuta in mana intr-o anumita pozitie, ceea ce o face mai dificil de utilizat. In plus, multi elevi se pot simti descurajati sa foloseasca un astfel de instrument de scris pentru ca atunci cand il folosesc scriu urat, literele ies inegale si chiar strambe pe tabla.

Toate aceste motive vin sa sustina utilizarea tablelor magnetice in detrimentul celor vechi. In plus, tablele magnetice sunt cu mult mai ieftine.

Cele mai citite articole