Gold Site

  • Acasa
  • Recomandari
  • Locale
  • Business
  • Internet
  • Tehnologie
  • Stiri
  • Stil de viata
  • Timp Liber
  • Contact
Acasa» Stiri»10 centre din București de colectare a electrocasnicelor vechi

10 centre din București de colectare a electrocasnicelor vechi

Gold Site 23 nov. 2021 Stiri Lasa un comentariu 38 Vizite

Cu ajutorul noilor gadget-uri, care au devenit tot mai ieftine, societatea s-a bucurat de beneficii uriașe. Această creștere explozivă în industria electronică a dus, totuși, la o escaladare rapidă a problemei DEEE-urilor (deșeuri electrice, electronice și electrocasnice).

Cifrele arată că mai puțin de 20% din electrocasnicele care nu mai sunt folosite sunt reciclate. 

De ce este importantă reciclarea deșeurilor electronice

Calculatoare, dispozitivele mobile, televizoarele, sistemele de sunet, încărcătoarele și aparate de uz casnic sunt toate reciclabile, dar pot fi și cele mai periculoase materiale dacă ajung la o groapă de gunoi. Atunci când aceste aparate sunt eliminate în mod necorespunzător, ele elimină metale grele, gaze, materiale plastice și sticlă, ce pot polua aerul sau se pot infiltra în pânza freatică. 

  • Reciclarea deșeurilor electronice poate scădea semnificativ cererea de exploatare a metalelor grele și poate reduce emisiile de gaze cu efect de seră produse atunci când sunt fabricate materiale ce intră în componența electrocasnicelor.

Potrivit unui raport al Forumului Economic Mondial, deșeurile electronice sunt acum fluxul de deșeuri cu cea mai rapidă creștere din lume, ajungând, în 2018,  la 48,5 milioane de tone.

În ce constă reciclarea de DEEE?

După colectarea deșeurilor electrice, acestea sunt încărcate și transportate în condiții de siguranță către operatorii de tratare și reciclare. Procesul de tratare include mai multe activități de natură fizică (dezmembrare / tăiere, sustragerea substanțelor nocive din componența unor DEEE prin anumite metode) din care rezultă componente (cabluri, motoare, plăci circuite imprimate) şi materiale (sticlă, plastic, metal etc.) ce vor fi supuse ulterior, în funcție de caz, unor tratări suplimentare, valorificări, reciclări şi/sau neutralizări şi eliminări nepoluante. 

În cele din urmă, după neutralizarea substanțelor periculoase, rezultă, din procese tehnologice minuțios organizate, materiile prime secundare pentru reintroducerea acestora în circuitul economic. 

Unde se colectează DEEE în București?

 

Primul lucru pe care l-ai putea face când vrei să scapi de aparatura electronică și electrocasnică stricată este să accesezi Harta Reciclării, prima platformă națională, interactivă, care permite identificarea și localizarea punctelor de colectare selectivă a tuturor deșeurilor reciclabile din România. Odată accesat site-ul, nu îți rămâne decât să selectezi orașul/sectorul și tipul de deșeu pe care vrei să îl reciclezi, și vei găsi toate centrele disponibile.

  • Pe această hartă interactivă descoperi și detalii referitoare la serviciile fiecărui centru; de exemplu dacă îți pune la dispoziție transport sau dacă oferă bani pentru produsele colectate.

Iată 10 dintre centrele din București de colectare DEEE:

1.Axial – Sistem Național de Colectare DEEE

Sistem Național de Colectare este o franciză ce reprezintă serviciile a 5 operatori regionali autorizați pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor de baterii și acumulatori (DBA). Firma deține centre de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în municipiul București și în alte 28 de județe.

Oferă colectarea gratuită a deșeurilor electrice și electronice, de orice tip, direct de la gospodăriile particulare, direct de la sediile firmelor și instituțiilor, de la unități administrativ-teritoriale (UAT) și asociații de dezvoltare intercomunitare etc. 

2. Colecteaza.ro

Colecteaza.ro te scapă de orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile şi industriale (non-auto), corpuri de iluminat sau tuburi fluorescente. Toate acestea intră în categoria DEEE și trebuie reciclate. „Pe scurt, colectăm aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează pe baterii”, anunță reprezentanții firmei, care în București are centru de colectare în sectorul 1.

3. EcoVoucher

 

EcoVoucher se adresează atât persoanelor fizice cât și firmelor și instituțiilor. Firma preia gratuit deșeuri din București și Ilfov, pe care le transportă la centrele de colectare. Destinația finală a deșeurilor este în fabricile de tratare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) unde se neutralizează substanțele periculoase din deșeuri iar componentele ajung materie primă.

4. Ecotic

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006. Firma gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a aproximativ 700 de producători și importatori afiliați. Asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. 

5. Tybet Oko

Tybet Oko S.R.L. colectează, tratează și reciclează deșeuri de echipamente electrice și electronice (D.E.E.E.). Firma funcționează ca un centru de casare electrocasnice, centru colectare aparatură electrică, centru colectare aer condiționat, centru colectare electronice, reciclează electrocasnice, centru de colectare electrocasnice, decontaminare și reciclare aparatură medicală contaminată, debarasare electrocasnice.

6. S.C. Eco Remat S.R.L.

ECO REMAT este operator economic autorizat pentru colectarea și valorificarea deșeurilor de tipe DEEE: deșeuri electrice, deșeuri electronice, deșeuri electrocasnice, cabluri electrice, conductori și cablaje auto, aparatură electrică, imprimante, televizoare, monitoare, aragazuri, plăci electronice, mașini de spălat, frigidere, telefoane mobile etc.

7. Reciclare DEEE

 

Reciclare DEEE este o societate ce are ca obiect colectarea, transportul și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice doar de la persoanele juridice. Firma asigură transportul, acesta fiind gratuit, dacă colectarea va fi efectuată doar în București, Ilfov, Giurgiu și împrejurimi. 

8. RematHolding  

Rematholding are ca domeniu principal de activitate reciclarea deșeurilor metalice și nemetalice. Firma este autorizată să colecteze toate tipurile de DEEE-uri: aparate de uz casnic de mari dimensiuni, aparate de uz casnic de mici dimensiuni, echipamente informatice și de telecomunicații.

9. Retaileri

Tot mai mulți retaileri acceptă să colecteze aparate electronice și electrocasnice în magazinele lor. Dintre aceștia amintim: Dedeman, Altex, eMag, Vodafone etc.

10. Aparatele funcționale pot fi donate și ajung la familii defavorizate

Dacă aparatura electronică sau electrocasnică de care vrei să scapi este încă funcțională și se prezintă în stare bună, dar nu mai ai nevoie de ea, poți să faci niște copii fericiți.

  • Anul acesta, în București s-a deschis primul Centru de Economie Circulară, un centru umanitar de colectare, sortare și igienizare a articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii și adulți, jucării, electronice și electrocasnice și mic mobilier. Toate acestea provin din donații și sunt distribuite celor care nu și-ar permite să le cumpere. Singura condiție e ca obiectele să nu fie deteriorate. Sediul acestui centru de colectare este situat pe Calea Plevnei, numărul 98, Sectorul 1.

Mai există și alte organizații caritabile care colectează aparatura electronică sau electrocasnică funcțională, pe care o recondiționează și o donează ulterior unor categorii sociale defavorizate:

  • Palatul Vechiturilor (articole de uz casnic);.
  • Ateliere fără Frontiere (calculatoare, laptop-uri);
  • Magazinul Social Exchange (electronice);
  • Asociatia Samu Social (telefoane mobile funcționale).
2021-11-23
Facebook Twitter Stumble linkedin Pinterest Mai mult

Autori

Publicat de: Gold Site
Articol anterior:

De ce tot mai multe scoli au inlocuit tablele vechi cu tabla magnetica?

Urmatorul articole:

15 semne care îți arată că ești într-o relație toxică

Articole recomandate

Cum să fii managerul pe care tu însuți ți-ai fi dorit să-l ai

Cum să fii managerul pe care tu însuți ți-ai fi dorit să-l ai

Gold Site 20 mai 2022
Cum să îți alegi ramele de ochelari potrivite. Sfaturi utile

Cum să îți alegi ramele de ochelari potrivite. Sfaturi utile

Gold Site 16 mai 2022
Află unde poți obține un preț competitiv pentru obiectele tale din aur

Află unde poți obține un preț competitiv pentru obiectele tale din aur

Gold Site 04 mai 2022

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare articole

  • 1

    Oamenii nu știu cum să își plătească în mod corect datoriile

    Gold Site 10 sept. 2021
  • 2

    Să îți deschizi o afacere în domeniul HoReCa este riscant, dar totodată poți atinge succesul!

    Gold Site 10 sept. 2021
  • 3

    Cum devii independent financiar si care sunt primii pasi?

    Gold Site 28 sept. 2021
  • 4

    5 factori care contribuie eficient la închirierea unui birou

    Gold Site 10 sept. 2021
  • 5

    Alegerea laptelui potrivit pentru bebelusi – lapte lichid sau lapte praf?

    Gold Site 17 sept. 2021
  • 6

    Ce beneficii le aduce factoringul antreprenorilor?

    Gold Site 30 sept. 2021
  • 7

    Optimizarea OnPage. Seo pentru mobil

    Gold Site 10 sept. 2021
  • 8

    Igiena buco-dentara atunci cand porti un aparat ortodontic

    Gold Site 23 sept. 2021
  • 9

    Psihoterapia – când ai nevoie de ea şi care îi sunt beneficiile

    Gold Site 10 sept. 2021
  • 10

    35 de întrebări pentru iubit / iubită despre relația voastră

    Gold Site 17 nov. 2021
GoldSite
Suntem conectati la internet, utilizând telefoane inteligente, tablete, televizoare color și computere de mana din ce in ce mai inteligente. GoldSite a fost creat ca sa aflati toate informatiile necesare zi de zi. Va vom ajuta sa cititi cele mai interesante articole recomandate de GoldSite.

Links

Politica de Utillizare Cookies | Politica de Confidentialitate | Contact

Contact

Vanzari Footer

Cele mai noi articole:

  • Cum să fii managerul pe care tu însuți ți-ai fi dorit să-l ai

    Cum să fii managerul pe care tu însuți ți-ai fi dorit să-l ai

    Gold Site 20 mai 2022
  • Cele mai populare branduri de cosmetice pentru femei

    Cele mai populare branduri de cosmetice pentru femei

    Gold Site 20 mai 2022
  • Cum să îți alegi ramele de ochelari potrivite. Sfaturi utile

    Cum să îți alegi ramele de ochelari potrivite. Sfaturi utile

    Gold Site 16 mai 2022
  • Soluțiile la care să apelezi ca să îți ții mașina în siguranță și să îi crești randamentul

    Soluțiile la care să apelezi ca să îți ții mașina în siguranță și să îi crești randamentul

    Gold Site 16 mai 2022
  • Află unde poți obține un preț competitiv pentru obiectele tale din aur

    Află unde poți obține un preț competitiv pentru obiectele tale din aur

    Gold Site 04 mai 2022

Descopera articolul

Apa de gură: ce este, cum poate fi utilizată și care sunt cele mai bune tipuri?

Apa de gură: ce este, cum poate fi utilizată și care sunt cele mai bune tipuri?

Clinica stomatologica: cum poti beneficia de servicii stomatologice de calitate?

Clinica stomatologica: cum poti beneficia de servicii stomatologice de calitate?

Tot ce trebuie să știi despre laptele praf

Tot ce trebuie să știi despre laptele praf

La ce este utila psihiatria si cui se adreseaza?

La ce este utila psihiatria si cui se adreseaza?

Igiena buco-dentara atunci cand porti un aparat ortodontic

Igiena buco-dentara atunci cand porti un aparat ortodontic

Comentarii

    infocons

    Copyright @ 2021 GoldSite - Toate drepturile rezervate
    Sitemap
    Continuând să navigați pe site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor .