Gold Site

  • Acasa
  • Recomandari
  • Locale
  • Business
  • Internet
  • Tehnologie
  • Stiri
  • Stil de viata
  • Timp Liber
  • Contact
Acasa» Stil de viata»15 semne care îți arată că ești într-o relație toxică

15 semne care îți arată că ești într-o relație toxică

Gold Site 23 nov. 2021 Stil de viata Lasa un comentariu 23 Vizite

Relațiile toxice cauzează rupturi între prieteni, între iubiți, în familie și la locul de muncă, fără ca ele să fie neapărat specifice persoanelor slabe, deprimate sau nesigure. De multe ori și oamenii puternici, sănătoși și independenți se pot trezi în strânsoarea unei relații toxice. 

În mod similar, relațiile care par să înceapă nemaipomenit, pentru că „Doamne, suntem atât de îndrăgostiți!”, se pot transforma în praf și pulbere.

  • Relațiile evoluează. Se schimbă și se dezvoltă. Uneori se prăbușesc și încheie. Nu știi niciodată cum vor arăta lucrurile atunci când ajungi să cunoști toate obiceiurile partenerului, mai ales pe cele mai puțin plăcute, când ajungi să îi cunoști familia etc.

Unii încep cu promisiuni și cu toate ingredientele potrivite, dar undeva pe parcurs, ingredientele acestea sunt înlocuite cu resentimente, gelozie și violență.

Toți ne dorim să fim iubiți și să iubim, dar, de multe ori iubirea este oarbă și ajungi să te trezești, abia după ce ai doi copii și credite la bancă, că ceva îți lipsește, iar acel ceva ești chiar tu.

Ce este o relație toxică?

O relație toxică îți afectează stima de sine, fericirea și felul în care te vezi tu pe tine și lumea din jur. Relațiile pot începe bine, fiind cu adevărat sănătoase, dar sentimentele rele, trecutul negativ sau nevoile nesatisfăcute pe termen lung pot să deterioreze acea relație, schimbând oamenii din ea. Se poate întâmpla foarte ușor și rapid și se poate întâmpla chiar și celor mai puternici oameni.

Iată câteva semne ale unei posibile relații toxice:

1.Lipsa de încredere

Un partener este cineva pe care trebuie să te bazezi, lângă care poți fii vulnerabil și pe care să îl simți lângă tine. Când încrederea lipsește, niciunul dintre aceste lucruri nu este posibil.

Oamenii care fac parte dintr-o relație sănătoasă transmit o anumită siguranță în ceea ce privește stabilitatea relației lor. Fără încredere, și nu ne referim doar la încrederea că partenerul va fi fidel, ci că se va comporta în cel mai bun interes al acordurilor relației, nu poate exista un sentiment de siguranță.

2. Comunicare ostilă

Potrivit lui Kamil Lewis, terapeut sexual și relațional din California de Sud, formele de comunicare ostilă includ:

• Țipete

• Jigniri 

• Aruncarea și spargerea lucrurilor

• Intimidare fizică 

• Te ignoră

• Te întrerupe constant

Comunicarea ostilă poate provoca tensiuni și poate crea și mai multă neîncredere între parteneri. Mai degrabă, relațiile sănătoase se bazează pe comunicare deschisă, înainte ca lucrurile să se încingă prea mult.

3. Controlul comportamentelor

Partenerul tău nu are dreptul să-ți controleze acțiunile sau convingerile. Potrivit psihologilor, genul de persoană care urmărește să te controleze obișnuiește să te amenințe cu pierderea unui lucru, cum ar fi stabilitatea financiară, timpul cu copiii tăi sau compania cuiva.

Aceste amenințări provoacă teamă în sufletul multor oameni care ajung să rămână în relații nesănătoase și nefericite chiar și atunci când își doresc ca relația să se termine.

Alte semne că partenerul vrea să îți controleze comportamentului includ:

  • Îți spune ce este corect
  • Te amenință
  • Trebuie să știe tot ce faci și cu cine ești
  • Încearcă să îți gestioneze banii
  • Vrea să te izoleze de cei dragi sau să fie mereu prezent când ești cu ceilalți
  • Se comportă de parcă nu știi despre ce vorbești
  • Îți cere acces la dispozitivele tale personale, cum ar fi conturile de telefon sau de e-mail

4. Minte frecvent

Minciunile – indiferent cât de mici – erodează credibilitatea în timp. Când un partener te minte, înseamnă că nu te respectă ca pe o persoană care merită onestitate și grijă.

5. Vrea tot fără să dea nimic 

Dacă relația ta se învârte în mod constant în jurul a ceea ce îl face pe partenerul tău fericit și el ignoră nevoile tale, poate fi un semn de toxicitate.

A fi grijuliu față de partenerul tău este un lucru, dar dacă te trezești că îți refuzi lucruri în mod frecvent pentru a-i face lui pe plac, s-ar putea să fie cazul să iei în considerare stabilirea unor limite. Dacă îți stabilește niște granițele, asta ar putea fi, de asemenea, un semn al unei relații toxice.

6. Te simți epuizat

 

Gândește-te la ultima dată când ai făcut ceva pentru tine, ai petrecut timp – chiar și virtual – cu o persoană dragă sau ai dormit profund.

Este util să examinezi modul în care decurg conexiunile tale cu cei din afara relației și cu tine însuți. De obicei, într-o relație toxică auto-îngrijirea și auto-prioritizarea sunt neglijate. Timpul și energia mentală în relațiile toxice vor fi adesea cheltuite cu cealaltă persoană – fie direct, fie indirect, prin reacția neîntreruptă a discordiei și a conflictelor neîncetate.

Încearcă să folosești o parte din energie pentru a avea grijă de tine și a vedea cum reacționează partenerul tău. Dacă răspunsul lui este negativ, asta semnalează trăsături toxice într-o relație.

7. Cauți scuze pentru comportamentul lui

Te simți adesea forțată să îți aperi partenerul? Deși este ușor să folosești scuza „tu nu-l cunoști ca mine”, o perspectivă din exterior a unei persoane care știi că te iubește – cum ar fi un prieten sau un membru al familiei în care ai încredere – poate fi capabilă să vadă clar atitudinea partenerului tău (caracteristici negative care sunt greu de recunoscut).

8. Gelozia

Deși este normal să simți gelozie din când în când, terapeuții explică că poate deveni o problemă dacă partenerul tău nu poate avea încredere în tine sau nu reușește să gândească pozitiv vizavi de succesul tău.

9. Stres constant

O cantitate normală de tensiune traversează, la un moment dat, fiecare relație, dar să te găsești constant pe marginea prăpastiei este un indicator că ceva nu este în regulă. Acest stres continuu poate afecta sănătatea ta fizică și mentală.

10. Un comportament financiar negativ

Acest lucru se referă la faptul că partenerul tău poate lua decizii financiare, inclusiv achiziționarea de lucruri valoroase, sau să retragă sume mari de bani de pe card, fără să te consulte.

11. Nu primești empatie

 

Empatia este ca o pereche de ochelari pe care îi pui pentru a vedea lumea prin ochii altcuiva. Sau așa cum scrie în Biblie: „Bucurați-vă cu cei ce se bucură, plângeți cu cei ce plâng” (Romani 12:15). 

O persoană toxică este hiper-concentrată pe propriile nevoi și dorințe, care îl fac să nu vadă realitățile oamenilor din jurul său. Când îți deschizi și îți împarți inima cu o persoană toxică, ești întâmpinat cu apatie în loc de empatie. 

12. Ți se spune că nu ești în stare să faci nimic bine

Dacă nu poți face nimic bine, poate că și relația este o greșeală pe care a-i făcut-o.

13. Joacă cartea victimei 

O persoană toxică obișnuiește ca, atunci când îi spui ce simți despre un anumit lucru, să găsească o modalitate de a întoarce lucrurile pentru a deveni într-un fel o victimă.

14. Îi ascunzi lucruri legate de prietenii sau familia ta 

Dacă începi să îi ascunzi partenerului lucruri pe care le trăiești sau le vorbești cu prietenii sau membrii familiei tale, este un alt semn că relația voastră este una toxică.

15. Vrea să ții dietă, să îți vopsești părul și să îți iei un nou loc de muncă

Partenerul tău ar trebui să te iubească pentru ceea ce ești, mai degrabă decât să te vadă ca pe un proiect sau ceva stricat pe care îl poate repara. Este în regulă să recunoști greșelile unui partener, dar, dacă încearcă să te forțeze sau să te facă de rușine ca să te schimbi și a fi așa cum își dorește el să fii, înseamnă că depășește linia normalității.

2021-11-23
Facebook Twitter Stumble linkedin Pinterest Mai mult

Autori

Publicat de: Gold Site
Articol anterior:

10 centre din București de colectare a electrocasnicelor vechi

Urmatorul articole:

20 de probleme de logică distractive, cu răspunsuri la final

Articole recomandate

Atmosfera din dormitor – modul în care fiecare aspect al atmosferei dormitorului dvs. afectează cât de bine dormiți

Atmosfera din dormitor – modul în care fiecare aspect al atmosferei dormitorului dvs. afectează cât de bine dormiți

Gold Site 28 mart. 2022
Ce se intampla dupa operatia de rinoplastie?

Ce se intampla dupa operatia de rinoplastie?

Gold Site 15 feb. 2022
8 cele mai frecvente fetisuri pentru femei si barbati

8 cele mai frecvente fetisuri pentru femei si barbati

Gold Site 27 nov. 2021

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare articole

  • 1

    Oamenii nu știu cum să își plătească în mod corect datoriile

    Gold Site 10 sept. 2021
  • 2

    Să îți deschizi o afacere în domeniul HoReCa este riscant, dar totodată poți atinge succesul!

    Gold Site 10 sept. 2021
  • 3

    Cum devii independent financiar si care sunt primii pasi?

    Gold Site 28 sept. 2021
  • 4

    5 factori care contribuie eficient la închirierea unui birou

    Gold Site 10 sept. 2021
  • 5

    Alegerea laptelui potrivit pentru bebelusi – lapte lichid sau lapte praf?

    Gold Site 17 sept. 2021
  • 6

    Ce beneficii le aduce factoringul antreprenorilor?

    Gold Site 30 sept. 2021
  • 7

    Optimizarea OnPage. Seo pentru mobil

    Gold Site 10 sept. 2021
  • 8

    Igiena buco-dentara atunci cand porti un aparat ortodontic

    Gold Site 23 sept. 2021
  • 9

    Psihoterapia – când ai nevoie de ea şi care îi sunt beneficiile

    Gold Site 10 sept. 2021
  • 10

    35 de întrebări pentru iubit / iubită despre relația voastră

    Gold Site 17 nov. 2021
GoldSite
Suntem conectati la internet, utilizând telefoane inteligente, tablete, televizoare color și computere de mana din ce in ce mai inteligente. GoldSite a fost creat ca sa aflati toate informatiile necesare zi de zi. Va vom ajuta sa cititi cele mai interesante articole recomandate de GoldSite.

Links

Politica de Utillizare Cookies | Politica de Confidentialitate | Contact

Contact

Vanzari Footer

Cele mai noi articole:

  • Cum să fii managerul pe care tu însuți ți-ai fi dorit să-l ai

    Cum să fii managerul pe care tu însuți ți-ai fi dorit să-l ai

    Gold Site 20 mai 2022
  • Cele mai populare branduri de cosmetice pentru femei

    Cele mai populare branduri de cosmetice pentru femei

    Gold Site 20 mai 2022
  • Cum să îți alegi ramele de ochelari potrivite. Sfaturi utile

    Cum să îți alegi ramele de ochelari potrivite. Sfaturi utile

    Gold Site 16 mai 2022
  • Soluțiile la care să apelezi ca să îți ții mașina în siguranță și să îi crești randamentul

    Soluțiile la care să apelezi ca să îți ții mașina în siguranță și să îi crești randamentul

    Gold Site 16 mai 2022
  • Află unde poți obține un preț competitiv pentru obiectele tale din aur

    Află unde poți obține un preț competitiv pentru obiectele tale din aur

    Gold Site 04 mai 2022

Descopera articolul

Apa de gură: ce este, cum poate fi utilizată și care sunt cele mai bune tipuri?

Apa de gură: ce este, cum poate fi utilizată și care sunt cele mai bune tipuri?

Clinica stomatologica: cum poti beneficia de servicii stomatologice de calitate?

Clinica stomatologica: cum poti beneficia de servicii stomatologice de calitate?

Tot ce trebuie să știi despre laptele praf

Tot ce trebuie să știi despre laptele praf

La ce este utila psihiatria si cui se adreseaza?

La ce este utila psihiatria si cui se adreseaza?

Igiena buco-dentara atunci cand porti un aparat ortodontic

Igiena buco-dentara atunci cand porti un aparat ortodontic

Comentarii

    infocons

    Copyright @ 2021 GoldSite - Toate drepturile rezervate
    Sitemap
    Continuând să navigați pe site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor .