Ce beneficii le pot oferi companiile propriilor angajați ca să își crească randamentul

Orice companie își dorește să aibă angajați cât mai productivi, care să vină cu plăcere la muncă și să dea zilnic randament maxim. Asta pentru că productivitatea sporită asigură un profit pe măsură. Totuși, nu este de ajuns ca antreprenorii să își motiveze doar în mod verbal angajații, ci este necesar să le pună la dispoziție o serie de beneficii. Așadar, iată câteva dintre aceste avantaje în scop profesional.

Beneficii pentru ambele părți 

O primă soluție viabilă la care pot apela firmele o reprezintă oferirea unui card de masa. Astfel, angajații pot folosi acest tichet de masă sub formă de card și pot efectua plăți rapide și flexibile pentru a lua prânzul. În plus, angajatorul va beneficia de scutire de la plata taxelor sociale și de deductibilitatea de la plata impozitului pe profit. Iar personalul va beneficia, astfel, de un venit constant care îi va asigura alimentația pe care și-o dorește, iar acest aspect îi va stimula randamentul, fiind mult mai motivat la locul de muncă. Deci, această măsură este mult mai avantajoasă pentru companii decât să mărească salariul brut al personalului. 

Un team building este binevenit

Mai ales după o perioadă plină de restricții, în care angajații au muncit mai mult de acasă, iar interacțiunea socială a lipsit, un team building este binevenit, mai ales dacă are loc într-o destinație relaxantă precum muntele sau orice alt loc în care natura își face simțită prezența. Astfel, prin intermediul acestor ieșiri, echipa va deveni și mai închegată din punct de vedere profesional, se vor dezbate subiecte ce țin de locul de muncă și se vor găsi soluții comune, iar comunicarea va spori. În plus, fiecare salariat va avea posibilitatea să își exprime punctul de vedere cu privire la problemele pe care le întâmpină la muncă, să propună idei și să prezinte avantajele și dezavantajele cu care se confruntă. 

Traininguri și cursuri de specializare

Cele mai citite articole

Fiecare companie ar trebui să investească în dezvoltarea profesională a angajaților pentru că, pe termen lung, atât personalul, cât și antreprenorii vor avea de câștigat de pe urma acestei decizii. Odată ce vor urma cursurile respective și trainingurile specifice domeniului lor de activitate, salariații pot să dobândească noi noțiuni, învață să gestioneze mult mai bine anumite proiecte, devin mai eficienți și pot folosi noi tehnologii. Pe de altă parte, cu certificările necesare, au posibilitatea să avanseze în carieră și să obțină o funcție mai bine plătită. 

Un program de muncă flexibil

Angajatorii ar trebui să găsească cea mai bună soluție cu privire la programul de muncă și să le ofere subalternilor cât mai multă flexibilitate, pentru ca aceștia să găsească echilibrul dintre viața personală și cea profesională. Așadar, în funcție de departament sau de domeniul de activitate al companiilor, antreprenorii își pot încuraja personalul să adopte un program de lucru hibrid, de exemplu, adică să îmbine munca de la birou cu cea de acasă. Astfel, angajații vor fi mult mai relaxați, vor avea timp să își rezolve sarcinile, atât pe cele profesionale, cât și pe cele personale, și vor da un randament îmbunătățit. Este important să existe înțelegere între cele două părți, iar rigiditatea să fie evitată. Fiindcă un salariat care nu se va simți apreciat în cadrul firmei la care muncește, cu siguranță, nu își va dori să dea totul pentru businessul respectiv. 

Iar pe lângă aceste beneficii, firmele mai pot apela și la altele. De exemplu, să le deconteze transportul sau să le ofere o mașină de serviciu. Să le pună la dispoziție vouchere de vacanță, ca să aibă parte de un concediu corespunzător. Să le ofere abonamente la clinici private de sănătate ori la săli de fitness. De asemenea, nu în ultimul rând, angajații au nevoie de laptopuri performante care să le faciliteze activitatea profesională. Așadar, în funcție de bugetul și de obiectivele fiecărei companii, se pot lua măsurile necesare cu ajutorul cărora angajații să dea cel mai bun randament, iar productivitatea să sporească. 

Sursă foto: Shutterstock.com 

Cele mai citite articole