Cum să îți alegi ramele de ochelari potrivite. Sfaturi utile

Porți ochelari sau urmează să îți pui în curând? Căutarea perechii potrivite poate fi una complexă și de durată, dacă nu ai câteva indicii la îndemână care să te ajute înainte de a merge la cumpărături. Acum este momentul oportun să cauți oferte rame ochelari, deoarece s-ar putea să îți placă mai multe și să ai nevoie de extra buget.

Dacă vei lua în considerare sfaturile noastre, ai mari șanse să faci alegerea cea mai potrivită propriului stil și definitorie personalității tale.

Bugetul alocat ochelarilor

Prețul ochelarilor este diferit în funcție de recomandările medicilor, în funcție de lentilele de care ai nevoie, dar și de tipul de rame pe care urmează să ți le alegi. Înainte de a-ți achiziționa lentilele, trebuie să îți găsești ramele potrivite. Le poți căuta în magazine fizice, ca să le și probezi, iar mai apoi să cauți oferte online. 

După ce ți-ai găsit perechea sau perechile de rame potrivite, poți merge într-un magazin de optică medicală, cu rețeta de la medicul oftalmolog, ca să îți monteze lentilele pe rame.  Adresează opticianului toate întrebările la care dorești să afli răspuns și cere mai multe oferte înainte de a lua o decizie. Ochelarii vor rămâne cu tine multă vreme după ce îi faci.

Cum alegi rama potrivită în funcție de model

Există sute de modele de rame care ar putea să te distragă de la scopul tău principal, acela de a vedea mai bine. Este important să iei în considerare materialul din care sunt făcute, greutatea pe care o simți pe nas când porți ochelarii și tipul de ramă pe care îl alegi.

Există rame cu cadru complet. Este cel mai des întâlnit tip de rame. Acestea au avantajul că pot susține orice tip de lentilă. Ele pot fi din plastic, din metal sau din aliaje ușoare, dar foarte rezistente.

Ramele pe jumătate de cadru. Acestea sunt recomandate persoanelor cu dioptrii mai mari, deoarece creează senzația de finețe și discreție. Și acestea pot fi din plastic, metal sau diferite alte aliaje. Au avantajul că sunt ușor de ales și se potrivesc multor tipuri de personalități.

Cele mai citite articole

Ochelarii fără rame sunt unii dintre cei mai discreți și cei mai sensibili. Dacă optezi pentru astfel de rame, există riscul ca lentila să se strice mult mai ușor și să se deterioreze destul de repede.

Rama potrivită în funcție de formă

Ramele de ochelari rotunde sunt clasice și deja au intrat în istorie de la Harry Potter și, înainte de asta, de la John Lennon. Oferă un aer misterios, sunt versatile, dar limitează câmpul vizual.

Ramele de ochelari ochi de pisică sunt o revenire a modei secolului trecut și se potrivesc mai ales doamnelor cu ochii migdalați. Sun ușor de asortat și de folosit, nu încurcă vederea și cu siguranță vor atrage atenția celor din jur.

Ramele dreptunghiulare sunt cele mai clasice dintre toate. Sunt ușor de găsit, se potrivesc oricărei forme ale feței și câmpul vizual este destul de larg. Sunt recomandate pentru personalitățile liniștite, cărora le pace abordarea minimalistă a vieții.

Culoarea ramelor de ochelari

Ideal ar fi să îți cauți rame care să se potrivească la orice. Dar dacă ești pasionată de culori, nu poți să te hotărăști doar la una singură. Sfatul nostru este ca, inițial, să îți alegi o ramă într-o culoare neutră, ca să te obișnuiești cu ideea de a purta ochelari. Ulterior, îndreaptă-ți atenția și către alte culori de rame, pe care să le poți asorta ținutelor tale de zi cu zi.

Indiferent de ce urmează să alegi, gândește-te că ochelarii sunt parte din viața ta, din rutina ta zilnică. Când te privești în oglindă, trebuie să îți placă ce vezi, să te bucure chipul pe care îl vezi. Nu te grăbi să îți iei rame de ochelari doar pentru că trebuie să te încadrezi în niște standarde impuse și să fie într-un anume fel, ci alege cu inima ceva care să te reprezinte într-adevăr.

Sursa foto: Pexels

Cele mai citite articole