Implantul dentar – alegi calitatea sau prețul mic?

Implantul dentar este o lucrare protetică permanentă, ce are scop rezolvarea edentației parțiale sau totale, într-o manieră modernă și durabilă. Durata de viață a unui implant dentar este de zeci de ani, în condiții normale de uzură, iar avantajul principal al acestui tip de tratament este acela că dinții învecinați nu au de suferit.

Persoana cea mai în măsură pentru a stabili dacă ești un candidat pentru implantul dentar este medicul stomatolog, cu experiență în implantologie. Acesta va inspecta cavitatea orală, va solicita analize de sânge și un CT, pentru a vedea cu exactitate dacă este sau nu nevoie de adiție osoasă.

Dacă toate merg bine, felicitări, ai devenit candidat pentru tratamentul cu implant dentar la o clinică stomatologică din București sau din localitatea de domiciliu. Opțiunile sunt variate, însă prima tentație este să alegi implantul dentar în funcție de preț, adică pe cel mai ieftin. Această alegere s-ar putea să te coste, de aceea ar fi indicat să citești până la sfârșit acest articol.

Cum se aleg implanturile dentare?

Cea mai importantă este calitatea, nu prețul implantului dentar. Alegerea unui anumit tip de implant trebuie să se facă ținând cont de starea de sănătate, vârsta și stilul de viață. Astfel, calitatea este mult mai importantă decât prețul mic, mai ales că de aceasta depinde ca lucrarea protetică să fie una durabilă și perfect integrată.

Tipuri de implanturi dentare

Implanturile dentare din clasa economic

În general, implanturile din această clasă au un raport calitate-preț extrem de avantajos. În termeni medicali, implanturile dentare economice se folosesc doar în funcție de lucrarea protectică avută în vedere, de starea de sănătate a pacientului, în speță de volumul și calitatea masei osoase a maxilarelor acestuia.

Cele mai citite articole

Majoritatea acestor implanturi sunt realizate din titan, un material biocompatibil, bine tolerat de organismul uman. În ceea ce privește osteointegrarea, perioada este mai lungă, de peste 6 luni, iar garanția se situează undeva între 10 și 12 ani. 

Implanturile dentare cu preț mediu

Acestea sunt realizate, cel mai adesea, din aliaje de titan, care permit o osteointegrare mai rapidă și o fixare mai bună în os. Pot fi folosite pentru lucrări protetice complexe, oferind rezultate estetice superioare. 

Trebuie menționat că aceste implanturi au suprafața de contact tratată cu substanțe biostimulatoare, care impulsionează depunerea osteocitelor pentru o osteointegrare perfectă și fixare fermă în os. Acest lucru scade riscul de apariție a periimplantitei. În ceea ce privește garanția, aceasta se situează undeva în jurul a 20 de ani, în condiții normale de utilizare și cu menținerea unei igiene orale adecvate.

Implantul dentar de calitate premium

În această categorie apar implanturile dentare produse de Nobel Biocare și Straumann, confecționate din aliaje de titan sau zirconiu. Sunt cele mai sigure tipuri de implanturi dentare și au garanție pe viață pentru orice tip de lucrare protetică, indiferent de gradul de complexitate. 

Sunt create din materiale cu grad ridicat de biocompatibilitate, iar designul inovator este menit să sporească suprafața de contact dar și reducerea semnificativă a forțelor de forfecare.  Totodată, pentru inserarea acestor implanturi nu este necesară adiția osoasă verticală și nu apar contraindicații implant dentar

Cele mai citite articole