Opt motive pentru a verifica firmele partenere dupa CUI

Parteneriatele de succes sunt esentiale pentru obtinerea profitului in cele mai multe cazuri si, din acest motiv, toti antreprenorii trebuie sa faca eforturi in incheierea unor relatii de afaceri cu persoane care au cunostinte vaste in domeniul in care activeaza, care au un business solid si care nu au probleme legislative cu alti parteneri sau cu institutiile statului roman. Aceste informatii sunt dificil de descoperit, insa exista posibilitatea utilizarii codului unic de inregistrare al oricarei firme pentru a beneficia de toate datele necesare pentru o selectie informata.Un instrument cu valoare reala in acest sens este reprezentat de platformele specializate in selectarea unui numar impresionant de informatii despre toate firmele din Romania, dar si din alte tari din Europa sau de pe alte continente. Antreprenorii interesati de a gasi aceste date pot cauta firma dupa CUI pe Termene, unde la o simpla cautare pot obtine informatii generale, financiare si juridice despre zeci de mii de firme. Informatiile sunt la zi si sunt furnizate in timp real, ceea ce este extrem de util in gasirea partenerilor potriviti.

Iata care sunt cele opt motive pentru a verifica firmele partenere dupa CUI!

  1. Prin aflarea unor informatii detaliate se poate evita colaborarea cu firme care au probleme de ordin financiar, fiscal sau juridic. Incheierea unor afaceri cu acestia este problematica, pentru ca problemele se pot transforma cu usurinta in incapacitate de plata si, automat, partenerii vor avea si ei de suferit.
  2. Pe o astfel de platforma sunt disponibile informatii numeroase despre orice firma care a activat sau activeaza in Romania si despre alte firme din peste 20 de tari din Europa si din afara ei.
  3. Platforma ofera si un instrument prin intermediul caruia se pot obtine in timp real diferite tipuri de analize si studii de piata, fie de genul personalizat, fie unele de tip general.
  4. Un alt motiv este ca platforma da posibilitatea recuperarii banilor din facturile ce nu au fost platite la termenul cuvenit. Acest element este esential, deoarece afectarea fluxului de numerar poate fi problematica in cele mai multe cazuri.
  5. Pe platforma este disponibila lista cu companiile rau-platnice. Mai mult decat atat, pe aceasta lista pot fi adaugate cu usurinta companiile datornice, ceea ce, de foarte multe ori, reprezinta un imbold pentru ca acestea sa-si plateasca facturile restante.
  6. Un motiv important este legat de posibilitatea evitarii riscului de frauda de tip TVA prin accesarea unui instrument care ofera informatii legate de aceasta situatie nedorita.
  7. Pe aceeasi platforma este disponibil si raportul actualizat al Centralei pentru Incidentele de Plata din Romania. Acest instrument este util in identificarea firmelor rau-platnice care pot fi evitate in acest fel.
  8. Platforma este un instrument ideal pentru monitorizarea dosarelor ce ajung in instanta. Fie ca este vorba despre propriile dosare, fie despre cele ale partenerilor de afaceri, datele obtinute sunt in timp real si pot fi utilizate in orice moment pentru a sprijini succesul in afaceri.
In concluzie, verificarea firmei dupa CUI pe platformele specializate reprezinta o buna metoda ce poate fi aplicata pentru monitorizarea partenerilor de afaceri in vederea selectarii acestora dupa principii de onestitate in business.Sursa foto: unsplash.com

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole