Cum alegi un cadou cu adevărat folositor: 6 sfaturi utile

E adevărat că, de cele mai multe ori, poate fi o adevărată provocare să alegi cadoul potrivit. Dacă pentru unii poate fi ușor să ia decizia potrivită, alții se gândesc chiar și săptămâni în șir ce să aleagă. 

Uneori, nici nu e nevoie să fie un cadou costisitor, ci pur și simplu un cadou bine gândit, cu semnificație. Alegerea unui cadou cu adevărat folositor depinde, ce-i drept, de mai mulți factori. Așa că, mai jos, îți prezentăm câteva aspecte de care să ții cont. 

Ține cont de persoana care îl va primi

Cadoul e diferit dacă îl oferi unei rude sau unui prieten apropiat, față de cadoul oferit unei rude îndepărtate sau unui prieten pe care nu l-ai mai văzut de ceva timp. Pentru cei apropiați îți permiți să iei lucruri mult mai personale sau chiar simbolice, în timp ce, pentru un prieten îndepărtat, poți să alegi un cadou mult mai practic.

De asemenea, ține cont de interesele acelei persoane. Îi plac cărțile sau vacanțele? Îi place grădinăritul sau e pasionat de mașinile de curse? Gândește-te la un cadou care să se încadreze în sfera hobby-urilor și intereselor celui care îl va primi.

Alege ceva personalizat

Există o varietate de cadouri personalizate pe care poți să le oferi. Important este ca acel cadou să fie legat de o amintire sau de un eveniment special pentru cel care îl va primi.

De exemplu, dacă te gândești să oferi bijuterii aur personalizate, poți grava data nunții, data de naștere a copilului sau numele acestuia. Un astfel de cadou personalizat va reprezenta o amintire de neuitat. Alte idei de cadouri personalizate mai sunt albumele foto sau obiectele handmade.

Ia în calcul ocazia

Un cadou pe care îl oferi de ziua de naștere este diferit de un dar pe care îl oferi cu ocazia unei cununii civile. Cel din urmă trebuie să fie gândit pentru două persoane și, de regulă, să fie ceva practic, precum electrocasnicele.

În cazul în care e vorba de un cadou de casă nouă, poți să oferi piese de mobilier, precum o măsuță de cafea sau un fotoliu. Alte idei populare mai sunt decorațiunile sau obiectele de artă.

Fii practic

Cele mai citite articole

Chiar dacă un cadou simbolic poate să fie, de multe ori, o alegere inspirată, atunci când nu știi cât de personal să fie cadoul, alege o varianta practică, cu care nu vei da greș.

Eventual, dacă oferi cadoul unei persoane apropiate, poți chiar să întrebi ce anume și-ar dori. Poate urmează să meargă la mare și are nevoie de o nouă saltea gonflabilă. Sau vechiul aparat de cafea nu mai funcționează. În felul acesta, știi sigur că alegi un cadou de care chiar are nevoie.

Nu te gândi doar la reacție

Bineînțeles că ne dorim ca cel care primește cadoul să fie extrem de entuziasmat, însă nu doar reacția de moment contează. Ideal este ca respectivul cadou să fie util și folosit cu plăcere.

Poate că un voucher la un magazin cu articole vestimentare nu pare un cadou senzațional, însă va fi extrem de util când acea persoană va avea nevoie de haine noi. Dacă oferi un voucher la un restaurant, nu îl alege pe cel mai scump. Alege restaurantul preferat al persoanei care primește cadoul. Cu siguranță se va bucura mult mai mult.

Alege experiențe

În ultima vreme, au devenit populare cadourile experiențe, în locul celor materiale. Ambele sunt opțiuni bune pentru un cadou. Dar, dacă ești în impas, poți să alegi și o astfel de experiență.

Poate fi vorba de bilete la concert, o cursă off-road, un zbor cu avionul sau cu parapanta, o ședință la spa sau o ședință de echitație. Ține cont de interesele acelei persoane, dar și dacă are spirit de aventură, îi plac animalele sau preferă să se relaxeze.

Așadar, ai o mulțime de idei ca să găsești cadoul cu adevărat folositor. Ține cont de gradul de prietenie și de ocazia cu care oferi cadoul. Fii practic, sentimental sau alege o experiență! 

Sursă foto: shutterstock

Cele mai citite articole