Care sunt accesoriile de mașină necesare pentru sezonul rece

Accesoriile pentru mașină pot varia în funcție de nevoile fiecărui șofer, dar și de nevoile autoturismului său. În funcție de sezon s-ar putea să fie nevoie să faci câteva modificări, pentru a-ți echipa mașina corespunzător condițiilor meteo la care este supusă. În continuare vei vedea care sunt sugestiile noastre de accesorii auto potrivite pentru sezonul rece, mai precis perioada toamnă-iarnă. 

Iată care sunt variantele de accesorii potrivite pentru mașină în sezonul rece: 

Anvelope de iarnă

Dacă locuiești în România, unde clima în timpul iernii poate ajunge de multe ori și la îngheț, atunci clar ar trebui să ai niște anvelope de iarnă pentru autoturismul tău. Este indicat să le schimbi undeva prin luna octombrie, când temperaturile încep să scadă, iar precipitațiile cresc treptat. Nu ezita când vine vorba de acest aspect, dacă aștepți până la debutul iernii s-ar putea să ai surprize neplăcute. Dacă ești în căutarea unor gume de iarnă noi pe Anvelope-oferte poți găsi oferte bune pentru o gamă largă de autoturisme.

O racletă 

Iarna îți poate da bătăi de cap atunci când ești șofer. De multe ori, nu poți să te urci în mașină și să pornești direct spre destinația dorită, tocmai pentru că datorită condițiilor meteo va trebui să te ocupi întâi de procesul de deszăpezire a autoturismului Atunci când ninge sau îți îngheață geamurile este necesar să ai la îndemână și o racletă de geamuri pentru a te ajuta să cureți parbrizul, geamurile laterale și oglinzile. Alege o variantă cu mâner reglabil pentru a putea ajunge și în locurile mai puțin accesibile. 

Cele mai citite articole

Lichid de parbriz anti-îngheț

Pentru a-ți ajuta parbrizul să nu înghețe atât de ușor, ar fi indicat să folosești un lichid de parbriz special creat pentru sezonul rece. Pentru a te putea bucura de niște geamuri cât mai curate chiar și atunci când afară stă să înghețe, nu uita să achiziționezi un lichid de parbriz special pentru sezonul rece, astfel încât să ai parte de o curățare eficientă și să nu riști să rămâi cu o vizibilitate scăzută, datorită imposibilității de a curăța corespunzător parbrizul autoturismului tău. 

Protecție de iarnă pentru grila radiatorului 

Zona radiatorului ajută la încălzirea mai rapidă a motorului autovehiculului. De aceea, trebuie să fii foarte atent la zona respectivă, astfel încât să ușurezi procesul de încălzire iarna, când vrei ca totul să decurgă cât mai repede posibil. O grilă de protecție suplimentară te va ajuta să asiguri siguranța zonei respective, fără să-ți mai faci griji că s-ar putea defecte ceva datorită frigului sau zăpezii. 

Așadar, acestea au fost accesoriile de iarnă pe care ar fi bine să le aibă un șofer responsabil în trusa sa, astfel încât să fie pregătit de orice situație neprevăzută pe timpul sezonului rece. Desigur că există și alte accesorii care ar putea fi utilă în acea perioadă, în funcție de tipul de mașină și activitățile realizate, cele de mai sus fiind doar o listă cu sugestii de bază care trebuie bifată de șoferi în perioada toamnă-iarnă. 

Sursă foto: pexels.com

Cele mai citite articole