După criza economică provocată de COVID, lumea întreagă speră ca lucrurile să reintre în normal cât mai curând posibil. Cele mai multe firme resimt încă efectele lockdown-ului și, pentru că băncile pun condiții tot mai drastice la acordarea de credite, nu pot obține banii de care au nevoie. Chiar și cei care pot accesa împrumuturi nu obțin suficient capital pentru a-și maximiza profiturile.
Dacă sunteți unul dintre antreprenorii care au nevoie de bani pentru a dezvolta business-ul și nu puteți accesa capitalul de care aveți nevoie, factoringul vă poate ajuta să treceți peste această perioadă neplăcută.
Antreprenorii
De ani de zile, mulți antreprenori au folosit linii de credit pentru capitalul propriu pentru a-și finanța creșterea afacerii. Cu toate acestea, după criza imobiliară, băncile au fost mai reticente în acordarea acestor împrumuturi. De asemenea, este posibil ca imobilul dvs. să fi pierdut din valoarea inițială și nu mai aveți de oferit alte garanții pentru un împrumut. Unii antreprenori au rezolvat această problemă apelând la factoring. Dacă vă aflați în această situație dificilă, factoringul poate funcționa și pentru dvs.
Chiar și cu stabilizarea economiei, majoritatea băncilor încă au cerințe de credit mai stricte, în special pentru antreprenorii aflați la început. Împrumuturile de afaceri nu sunt o opțiune pentru mulți antreprenori, deoarece băncile analizează valori tradiționale, cum ar fi fluxurile de numerar și ratele datoriilor. Iar când afacerea dvs. este la început, de obicei, aceste valori nu sunt cei mai buni indicatori ai sănătății financiare.
Companiile de factoring pot oferi finanțare antreprenorilor deoarece analizează alte valori și utilizează creante din conturile companiei dvs. ca garanție. Practic, factoringul presupune cumpărarea de facturi cu plata la termen de către o companie de factoring. Compania de factoring vă plăteşte, în avans, creanţele cesionate, ocupându-se apoi în nume propriu de administrarea şi colectarea respectivelor facturi.
O companie de factoring oferă un avans de 70 până la 90 la sută din valoarea facturilor. După colectarea integrală a banilor din facturi de la clienții firmei dvs., compania de factoring vă transferă 90% din suma colectată, deci își oprește un mic comision.
Afaceri care nu pot obține credite bancare
În timpul pandemiei COVID, este posibil ca afacerea dvs. să fi trecut prin momente critice. Din cauza acestor dificultăți, relația dvs. cu banca s-a deteriorat. Acum, aveți nevoie de timp pentru a vă consolida situația financiară și pentru a vă recâștiga statutul de a solicita un credit. Chiar dacă afacerea dvs. se descurcă mai bine acum, tot aveți nevoie de finanțare pentru a acoperi decalajul dintre acum și cel puțin trei ani pentru a restabili creditul.
În plus, față de un credit la bancă, o companie de factoring nu va percepe dobânzi, pentru că factoringul nu este un împrumut, ci o vânzare a facturilor.