În această perioadă, țara noastră este puternic afectată de inflație și, conform analiștilor financiari, aceasta va continua să crească până la finalul anului. Prețurile mai mari la produsele de consum și combustibil se resimt în bugetul fiecăruia dintre noi, iar traiul de la o lună la alta poate să devină provocator dacă salariile nu cresc odată cu rata inflației.
Ca să putem face față cheltuielilor necesare, putem să apelăm la un împrumut pe termen scurt care să ne ajute.
Iată la ce trebuie să fii atent înainte să apelezi la un împrumut:
1. Stabilește scopul banilor împrumutați și valoarea de care ai nevoie
Fie că ai nevoie de bani pentru plata chiriei, pentru un eveniment medical neprevăzut sau pentru diverse reparații în casă, este important să analizezi bine situația și să identifici de la început suma de bani de care ai nevoie. Mai apoi, analizează-ți bugetul lunar și estimează cât anume din venitul tău lunar ai putea să plătești pentru rată.
În funcție de instituția financiară spre care te orientezi pentru a obține împrumutul, poți să faci o simulare online a creditului și astfel să estimezi valoarea maximă pe care poți să o împrumuți și rata lunară pe care ar trebui să o plătești.
Dacă intenționezi să folosești banii împrumutați în mai multe scopuri, notează pe o hârtie procentul din valoarea împrumutată care merge pentru a satisface fiecare nevoie. Cu cât ai o idee mai clară cu privire la cheltuielile pe care le faci cu ajutorul banilor obținuți prin credit, cu atât vei reuși să acoperi mai eficient toate cheltuielile necesare.
2. Compară ofertele
Piața financiară îți pune la dispoziție diverse modalități de finanțare, dintre care tu poți să alegi în funcție de nevoile tale.
O modalitate de a obține un împrumut este să apelezi la instituțiile bancare. Însă, în special în această perioadă, criteriile băncilor de acordare a creditelor pentru persoane fizice sunt foarte aspre, iar procesul de analiză poate dura și câteva săptămâni. Dacă banca ți-a refuzat un credit sau pur și simplu dorești să apelezi la o alternativă avantajoasă și rapidă, care se aprobă în câteva minute și care îți virează banii direct în cont, poți să apelezi la un credit IFN.
Cei mai mulți români apelează la această modalitate de a obține un împrumut deoarece, pe lângă că este mult mai rapidă decât în cazul unui credit bancar, ai nevoie doar de un necesar minim de documente și poți să parcurgi acest proces 100% online, fără să fie nevoie de prezența ta fizică într-o agenție.
3. Implementează o strategie lunară de cheltuieli
Odată ce ai stabilit valoarea de care ai nevoie și ai făcut o simulare online a creditului, pentru a vedea rata maximă pe care îți permiți să o plătești, este indicat să îți creezi un buget lunar, pentru a fi cât mai organizat cu cheltuielile tale.
Pentru bugetul lunar care ți-ar rămâne după plata ratei, poți să aplici strategia 20/50/30. Conform acestei strategii, un procent de 20% din buget poți încerca să îl aloci economiilor, 50%, satisfacerii nevoilor de zi cu zi, iar restul procentului, de 30%, poți să îl folosești pentru satisfacerea dorințelor. Desigur, în funcție de obiceiurile tale și de bugetul tău, aceste procente pot fi ajustate puțin, astfel încât să se potrivească nevoilor tale.
Mediul economic dinamic din ultima vreme ne poate afecta pe fiecare dintre noi, astfel că este posibil să întâmpinăm situații care presupun plăți importante, unele chiar neașteptate. Partea bună este că putem să apelăm oricând la un împrumut care să ne acopere aceste plăți, însă este important să ținem cont de anumite criterii care să ne ajute să ne organizăm mai bine cheltuielile lună de lună.
Sursă foto: freepik