Cum să alegi un aparat de aer condiționat potrivit nevoilor tale

Răcoare pe timp de vară și căldură confortabilă iarna: acestea sunt nevoile tale când vine vorba despre sisteme de ventilație și climatizare în apartament. Ca să alegi cel mai bun aparat de aer condiționat pentru locuința ta, îți prezentăm câteva sfaturi și recomandări, pentru o achiziție eficientă, la preț atractiv:

Află detalii despre diferite tipuri de aparate de aer condiționat

Pe piața aparatelor de aer condiționat există o largă varietate de modele ce pot fi adaptate în funcție de nevoile tale. Aparatele de perete (split) sunt cele mai comune, fiind eficiente pentru locuințe de dimensiuni mici și medii. Sunt formate dintr-o unitate interioară și una exterioară. Pe lângă acestea, ai aparate de fereastră, care sunt instalate în ferestre sau pereți. Este vorba de modele mai ieftine, dar pot afecta estetica încăperii și eficiența izolării.

În funcție de preferințele tale și de bugetul disponibil, ai la dispoziție aparate portabile, care pot fi mutate dintr-o cameră în alta, dar sunt de obicei mai puțin eficiente și mai zgomotoase. Aparatele de aer condiționat centrale sunt ideale pentru case mari, deoarece răcesc întregul imobil printr-un sistem de conducte.

Alege aparatul de aer condiționat potrivit pentru locuința ta, fără compromisuri de calitate, pentru a te bucura pe deplin de confortul oferit de aceste echipamente de uz casnic. Profită de rate fără dobândă* prin CardAvantaj și achită cu cardul de cumpărături la eMAG, unde găsești soluții de climatizare și sisteme de încălzire performante. 

Stabilește necesarul de capacitate și verifică eficiența energetică

Cele mai citite articole

Măsoară suprafața camerei unde va fi instalat aparatul de aer condiționat. Pentru a calcula capacitatea necesară în BTU (British Thermal Units), poți folosi o formulă simplă: pentru fiecare metru pătrat al camerei, ai nevoie de aproximativ 100-150 BTU. Înălțimea tavanului, numărul de ferestre, orientarea camerei (nord, sud, etc.), izolația clădirii și numărul de persoane care folosesc frecvent camera pot influența necesarul de capacitate.

Verifică eticheta de eficiență energetică. EER (Energy Efficiency Ratio) și SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) indică cât de eficient este aparatul. Un SEER mai mare înseamnă un consum mai redus de energie. Alege un aparat cu o clasă energetică A++ sau A+++, pentru a reduce costurile de funcționare și impactul asupra mediului.

Interesează-te despre funcții suplimentare ale aparatelor de aer condiționat

Citește cu atenție specificațiile tehnice, pentru că unele aparate de aer condiționat au funcții de dezumidificare, utile în zonele cu umiditate ridicată. În plus, aparatele cu tehnologie inverter sunt mai eficiente și oferă un confort mai mare prin reglarea continuă a vitezei compresorului. Caută aparate de aer condiționat cu filtre HEPA sau cu ionizare, ce îmbunătățesc calitatea aerului din cameră.

Pentru un plus de confort, alege modele de aparate de aer condiționat prevăzute cu sistem de control Wi-Fi. Astfel, vei realiza reglajele de la distanță, printr-o aplicație mobilă dedicată. Ia în considerare criteriile prezentate și optează pentru echipamente și accesorii de calitate, pe care le poți achiziționa în rate cu dobândă aero*, din rețeaua de magazine partenere CardAvantaj.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Cele mai citite articole