Cum să amenajezi un apartament de dimensiuni reduse, cu bun-gust

Deși la prima vedere, amenajarea unui apartament mic poate părea dificilă, aceasta îți dă ocazia să descoperi modalități inedite și creative de a obține rezultatul dorit. Descoperă cum poți să amenajezi cu bun-gust un apartament de dimensiuni reduse.

Folosește corpuri de iluminat moderne

Într-un apartament de dimensiuni reduse, alegerea unor corpuri de iluminat deosebite poate să schimbe radical aspectul încăperilor. Dacă alegerea mobilierului și a obiectelor decorative poate să reprezinte o provocare, în ceea ce privește corpurile de iluminat ai libertate completă, în special atunci când vorbim despre cele suspendate. Avantajul acestora este că nu ocupă spațiu la sol, astfel că poți da frâu imaginației, pentru a obține aspectul pe care ți-l dorești. 

Iată câteva sfaturi de care să ții cont, atunci când alegi corpurile de iluminat pentru locuința ta:

  • optează pentru lustre moderne, suspendate, care să creeze ambientul pe care ți-l dorești;
  • folosește benzi LED în spațiul dintre pereți și tavane, pentru a oferi un aer modern locuinței;
  • nu uita de lămpile de perete – acestea pot fi poziționate fie în dormitor, de o parte și de alta a patului, fie în holul de la intrare.

Folosește piese de mobilier inteligent compartimentate

Alegerea pieselor de mobilier trebuie făcută cu mare atenție, întrucât există riscul de a aglomera inutil spațiul. Din acest motiv, piesele de mobilier inteligent compartimentate trebuie să fie printre principalele tale alegeri, atunci când vrei să îți amenajezi locuința într-un mod cât mai eficient. Iată ce poți folosi, pe lângă o canapea extensibilă:

  • tabureți cu spațiu de depozitare integrat. Pe lângă avantajul de a fi utili atunci când vin prietenii în vizită și stați la povești în camera de zi, tabureții pot servi și drept spațiu pentru depozitare, în special când vorbim despre amenajarea unui apartament de mici dimensiuni.
  • pantofar – acesta îți permite să organizezi eficient încălțămintea, astfel încât spațiul de la intrare să fie mereu ordonat. Într-un apartament mic, este ideal un pantofar vertical, care să îți permită depozitarea a cât mai multe perechi de încălțăminte, fără să ocupe prea mult spațiu.
  • dulapuri cu uși rulou sau glisante. Acestea reprezintă soluția ideală de a te folosi la maximum de spațiile mici, fără a compromite aspectul unei încăperi. Poți să utilizezi astfel de dulapuri în bucătărie, dormitor sau chiar și în living.

Nu uita de obiectele decorative

Chiar dacă spațiul din apartament nu îți permite să incluzi prea multe obiecte decorative în amenajare, atunci când sunt bine alese, acestea pot să înfrumusețeze spațiul, fără să îl încarce. Iată câteva obiecte estetice și utile, în același timp:

  • un cufăr din lemn – nu numai că oferă un aspect deosebit locuinței tale, însă el poate fi folosit și ca spațiu pentru depozitare. Dacă alegi un cufăr din lemn de dimensiuni mici, pe care să îl amplasezi pe o piesă de mobilier, poți să depozitezi mici accesorii precum cercei, lanțuri sau alte bijuterii, în interiorul său. În schimb, dacă alegi un cufăr din lemn, de dimensiuni mari, îl poți utiliza pe post de noptieră sau de măsuță de cafea.
  • un coș din material textil cu capac – îl găsești în diverse mărimi și sub diferite forme, pe care să le alegi în funcție de nevoile tale și de spațiul pe care îl ai. Poți să folosești un astfel de coș fie în camera copilului, pentru a-i depozita jucăriile, fie în baie, ca spațiu de depozitare pentru rufele murdare.
  • o oglindă cu spațiu de depozitare. Pe lângă faptul că oferă impresia unui spațiu mai larg, aceasta poate fi folosită și ca loc pentru depozitare. Astfel de obiecte de decor sunt la mare căutare printre cei care își doresc o locuință organizată. Poți să optezi pentru o oglindă cu uși glisante, care să ascundă rafturile pentru parfumuri, produse de make-up și accesorii.

Folosirea corpurilor de iluminat potrivite, a obiectelor de mobilier cu spațiu de depozitare integrat, dar și a obiectelor decorative care să te reprezinte poate să transforme designul locuinței tale într-unul de revistă.

sursă foto: shutterstock.com