De ce ar trebui să foloseşti cremă de protecţie solară şi iarna

Dacă importanţa utilizării cremei de protecţie solară în timpul verii este cunoscută de toată lumea, folosirea acestui tip de produs în sezonul rece este mai puţin frecventă. Totuşi, pentru o piele frumoasă şi, cel mai important, sănătoasă, este recomandat să foloseşti cremele cu SPF ridicat pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp. 

Razele ultraviolete pot deteriora pielea indiferent de anotimp.  Pentru a proteja pielea, pentru a limita riscul apariţiei cancerului de piele, dar şi pentru a întârzia formarea ridurilor sau accentuarea lor, este suficient să adaugi un gest suplimentar la rutina ta de îngrijire de dimineață prin aplicarea unui strat de protecție solară. 

Iată ce mai trebuie să ştii despre folosirea cremelor de protecţie solară iarna.

Cum te protejezi eficient

Pentru a-ţi proteja pielea pe perioada sezonului rece, începe prin adaptarea rutinei de îngrijire. Foloseşte un demachiant blând, care să nu-ţi deterioreze bariera de protecţie a pielii, şi aplică zilnic o cremă hidratantă. 

Aşa cum spuneam, la fel ca vara, ar trebui să foloseşti şi o cremă de protecţie solară. Ca să îţi simplifici rutina, poţi opta pentru un produs de acest tip dintr-o gamă de cosmetice coreene, care să conţină şi pigmenţi de culoare, astfel încât să nu ai nevoie şi de fond de ten. Dacă mergi, de exemplu, la munte, la schi, şi soarele este foarte puternic, crema ar trebui reaplicată la fiecare două-trei ore, în funcţie de factorul de protecţie. 

Soarele este periculos tot timpul anului

Chiar dacă îşi face mai puţin apariţia toamna și iarna, cu siguranță soarele îţi poate afecta pielea. Când vorbim despre razele UV, trebuie să știi că există două tipuri: UVA și UVB. Razele UVB sunt responsabile pentru arsurile solare. Iarna, cantitatea acestora scade, ceea ce explică şi reducerea numărului de cazuri de arsuri solare. 

Totuşi, nu se întâmplă acelaşi lucru în ceea ce priveşte razele UVA. Acestea vor cauza în continuare deteriorarea ţesuturilor pielii, prin accentuarea ridurilor, și pot provoca, de asemenea, apariția unor pete maronii inestetice din cauza hiperpigmentării. 

Nu trebuie să ai încredere în nori

Avem, în mod greşit, tendința de a crede că norii ne protejează de efectele nocive ale razelor soarelui. Aceasta este o greșeală foarte frecventă, dar care poate avea consecințe serioase. Trebuie să știi că norii permit trecerea a 80 până la 95% din razele ultraviolete. Așadar, este important să te protejezi atât în ​​zilele în care cerul este senin și soarele strălucește, cât și atunci când este înnorat.

Pielea este mai puțin pregătită

După finalul verii, pielea este expusă din ce în ce mai puţin la soare, așa că mecanismele sale de autoapărare sunt mai slabe iarna. În plus, din cauza frigului, a trecerii rapide de la o temperatură scăzută la una mai ridicată, dar şi din cauza aerului uscat din încăperile încălzite, bariera de protecţie a pielii poate fi deteriorată. 

Asta înseamnă că efectele razelor UV se pot resimți şi mai puternic. Chiar dacă este important pentru sistemul imunitar să stăm şi iarna la soare, nu trebuie să abuzezi. Foloseşte o cremă de protecţie solară de fiecare dată când ieşi din casă. 

Care este indicele de protecţie potrivit?

Pentru persoanele care locuiesc în oraș, un indice de 15 sau de maxim 30 va fi suficient. Un indice de 15 blochează aproximativ 92% din razele UVB şi este suficient pentru a preveni deteriorarea ţesuturilor epidermei.

Situaţia este diferită dacă pleci în vacanţă la schi. Ai observat vreodată că la munte este ușor să te bronzezi, ba chiar să îţi arzi pielea? Este din cauza felului în care soarele se reflectă în zăpadă. Acest fenomen natural potenţează efectul razelor soarelui. Pentru a evita surprizele neplăcute, trebuie sa folosești o cremă cu factor de protecție de minim 30, dar recomandabil 50.

Aşadar, pentru a te bucura de o piele frumoasă, cu un aspect tânăr, cât mai mult timp, crema de protecţie solară trebuie să facă parte din rutina ta zilnică de îngrijire. Găseşte produsul optim pentru tine şi vei vedea că este simplu să îţi protejezi tenul de efectul nociv al razelor soarelui. 

Sursă foto: Pexels.com