Dacă ești proaspătă mămică înseamnă că deja ai experimentat plimbările lungi în care bebelușul doarme liniștit în cărucior, iar tu ai puțin timp pentru tine, să asculți muzică, să citești o carte sau pur și simplu, să îți relaxezi mintea și gândurile. Iar dacă deja bebelușul tău nu mai este atât de mic, atunci știi cât de mult timp petreceți pe afară, la locurile de joacă și în parcuri. Faptul că în curând vine sezonul rece, nu ar trebui să vă oprească să petreceți timp în aer liber. Dacă pentru a îl proteja pe cel mic în anotimpul cald vorbim despre cremă cu protecție solară, pălărie și haine subțiri din materiale naturale, atunci când vine vorba despre confortul pe timpul iernii, trebuie să știm cum să asortăm diferitele tipuri de haine, pentru ca celui mic să îi fie cald și bine, dar să fie confortabil și să se poată mișca în voie. Dacă nici tu nu ești încă lămurită ce haine ar trebui să poarte cel mic iarna aceasta pentru a fi protejat de frig, rămâi cu noi în rândurile ce urmează.
Câte straturi de haine trebuie să poarte bebelușii iarna?
Depinde de vârstă. Asociațiile de pediatrie recomandă ca bebelușii cu vârsta de peste 1 an să fie îmbrăcați cu același număr de straturi ca și un adult, în timp ce micuții cu vârsta sub 1 an au nevoie de un strat în plus. În ceea ce privesc materialele hainelor, cea mai bună alegere pentru iernile friguroase rămân hainele de lână. Aceasta se găsește sub mai multe forme și anume există haine din lână fină, lână fleece sau lână fiartă.
Atunci când vine vorba despre îmbrăcarea bebelușilor în sezonul rece, cea mai bună abordare este îmbrăcarea pe straturi. Astfel, căldura corporală este conservată iar cel mic este protejat foarte bine de frig. Din acest punct de vedere, lâna este preferată în rândul mamelor, deoarece căldura se păstrează foarte bine între straturi și de asemenea, în cazul în care cel mic transpiră, lână are proprietatea de a absorbi umiditatea, fără a fi un material rece pe pielea copilului.
Specialiștii în acest domeniu recomandă ca cei mici să fie îmbrăcați folosind trei straturi de haine de lână. Primul strat se recomandă a fi din lână fină, moale și plăcut la atingere, care are rolul de a regla temperatura corporală și a absorbi umiditatea. Stratul intermediar se recomandă a fi din lână fleece și are rolul de a păstra căldura aproape de corp. Stratul exterior este cel care protejează de toate capriciile vremii, este impermeabil și protejează straturile de dedesubt, iar materialul recomandat pentru această protecție este lâna lanolizată sau fiartă.
Urmând aceste reguli simple, cu siguranță micuțul tău va fi protejat de vânt, umiditate și zăpadă, dar și confortabil să se joace în voie.
Dacă tu ca mama vei încălța iarna aceasta o pereche de cizme de damă îmblănite de pe Kalapod.net, pentru a te proteja de frig și zăpadă, atunci cu siguranță și micuțul tău va avea nevoie de o pereche. Atunci când vine vorba de încălțămintea copiilor pentru sezonul rece, aceasta trebuie să fie călduroasă și confortabilă și să protejeze împotriva umidității. Însă, în funcție de vârsta bebelușului va trebui să alegi mărimea potrivită pentru acesta, dacă cel mic va sta în cărucior sau se va juca prin zăpadă, precum și tipul de încălțăminte, dacă dorești să îi cumperi celui mic ghete scurte sau cizme mai înalte care să-i susțină mai bine piciorul. Indiferent ce tip de încălțățări vei alege pentru cel muc, un strat interior de lână este important deoarece izolează termic piciorul și îl păstrează cald, chiar și în caz de transpirație.
Sperăm că informațiile noastre ți-au fost de ajutor și că te vor ajuta să îl îmbraci corespunzător pe cel mic, pentru a vă bucura împreună de cât mai mult timp petrecut în zăpadă.
Sursa foto: Pexels.com