Secretele tinereții și frumuseții – 5 SFATURI despre cum să te îngrijești și să radiezi mereu

Chiar dacă sunt mulți cei care nu acceptă vârsta din buletin, viața știe cum să își lase amprentele, negreșit. Se spune că bărbații îmbătrânesc frumos, mai ales după vârsta de 45-50 de ani, însă nici femeile nu fac excepție. 

Există însă recomandări de care orice femeie ar trebui să țină cont, indiferent de vârstă, pentru a-și păstra atât frumusețea interioară, cât și cea exterioară. Dacă ești la momentul unei schimbări în viață, rândurile următoare ar putea să îți fie de folos și să te inspire la un moment dat.

La ce secrete poți apela dacă vrei să fii frumoasă și radiantă?

  • Bea apă din plin

Un consum ridicat de lichide este recomandat în fiecare zi, nu doar pe timp de vară. Este știut faptul că hidratarea și cu precădere consumul de apă face foarte mult bine organismului, ajutându-l să elimine toxinele din corp în mod frecvent. 

Mai mult decât atât, pielea are nevoie de hidratare din interior, pentru a radia pe exterior, așa că, dacă nu ai bifat până acum consumul zilnic de apă, poate că odată cu înaintarea în vârstă ar trebui să ții cont de acest aspect.

  • Folosește creme speciale în funcție de vârsta ta

Cremele de întreținere sau hidratare a pielii se pot folosi la orice vârstă. Cele cu acid hialuronic au un efect antirid demonstrat, nu degeaba specialiștii în dermatologie o recomandă cu precădere după vârsta de 30 de ani, de exemplu. 

De asemenea, loțiunile pe bază de retinol sunt recomandate a fi utilizate chiar după împlinirea vârstei de 25 de ani, în mod constant, pentru a combate apariția primelor riduri și a altor semne ale îmbătrânirii. Poți descoperi și tu gama de produse Alchemy, din care să alegi în funcție de tenul tău, recomandările specialiștilor și vârstă. Pe 24beauty.ro poți alege atât produse de înfrumusețare, cât și informații despre ingredientele ce ajută la întinerirea aspectului pielii.

  • Fă multă mișcare

Cele mai citite articole

Organismul nu poate funcționa la parametri normali fără activități sportive zilnice. Chiar dacă poate părea o corvoadă să faci sport în fiecare zi, este bine să știi că sunt suficiente cel puțin 20 de minute pe zi pentru a te întreține și menține sănătatea organismului tău. Iar dacă nu îți place antrenamentul cu un efort ridicat, ar putea să te atragă yoga sau pilates, activități fizice optime pentru aproape orice vârstă, dacă nu există restricții din punct de vedere medical.

  • Acordă atenție doar relațiilor sociale care îți fac bine

În ultima vreme se pune accent pe sănătatea mentală și felul în care relațiile sociale și interacțiunea de zi cu zi își pun amprenta pe psihic. 

Există momente în viață când o “curățenie” în cercul social poate fi o soluție bună pentru a te simți mai bine cu tine. Încearcă să alegi doar ce este mai bun pentru tine din ceea ce îți oferă viața pentru că dacă sufletul tău este împăcat cu ceea ce interacționezi în fiecare zi, vei radia de fericire.

  • Dormi atât cât trebuie

Somnul este un alt factor important în menținerea sănătății la un nivel optim. Un somn bun de cel puțin 7-8 ore pe noapte poate ajuta organismul să funcționeze corect. 

Un chip odihnit este fără doar și poate preferat în detrimentul celui plin de cearcăne sau a unui corp mereu fără vlagă. Se poate spune că somnul este unul dintre secretele frumuseții, așa că, încearcă să îl practici în mod corespunzător.

Așadar, acestea sunt doar câteva trucuri la îndemână pentru a-ți menține frumusețea și a avea mai multă grijă de tine. Cu siguranță că mai sunt și altele, însă dacă știi cum să te hidratezi, cât să dormi și de ce este importantă mișcarea, atunci ești pe drumul cel bun.

Sursă foto: Pexels.com

Cele mai citite articole