Căutarea unui loc de muncă este adesea un proces consumator de timp, și în mod obișnuit vine cu o anumită doză de frustrare. Ca urmare, burnout-ul în căutarea de joburi poate apărea dacă nu vezi rezultatele pe care le dorești, în special dacă ai căutat și ai aplicat pentru oportunități de ceva vreme.
Însă, din fericire, există măsuri pe care le poți lua pentru a evita sau reduce burnout-ul în căutarea de joburi. Iată câteva strategii care te pot ajuta.
Fii Organizat
A fi organizat face o diferență semnificativă atunci când cauți un loc de muncă nou. Prin menținerea unei foi de calcul care conține titlul jobului, numele companiei, un link către anunțul de job, data la care ai depus cererea și data limită de aplicare, faci viitoarele activități mai ușoare. De exemplu, vei ști când este momentul potrivit pentru a urma și poți revizui rapid descrierea postului dacă ești invitat la un interviu.
Planificarea activităților tale de căutare de job în calendarul tău face, de asemenea, o diferență. Fiecare programare îți arată unde să îți focalizezi energia într-o zi specifică. În plus, asigură-te că căutarea de joburi nu îți ocupă întreaga viață, făcând mai ușor să planifici timp pentru odihnă și îngrijire personală.
Creează un CV General
Adaptarea CV-ului pentru fiecare job pe care îl găsești este necesară, dar consumatoare de timp. Dacă vrei să simplifici acest aspect al căutării tale de job, începe prin a crea un CV general folosind tool-ul de pe http://creare-cv.com.
Cu CV-ul general, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la lungime. În schimb, te concentrezi pe înregistrarea tuturor realizărilor care ar putea fi relevante în funcție de joburile pe care le cauți. Apoi, când găsești o poziție, poți elimina realizările care nu sunt la fel de relevante pentru acel rol și poți rearanja punctele de interes în funcție de prioritatea lor pentru angajator. După aceea, poți simplu să ajustezi rezumatul tău profesional sau, dacă preferi, poți crea mai multe rezumate pentru CV-ul tău general și să alegi cel care se potrivește situației.
Cu această abordare, există mult mai puțină scrisoare și rescriere implicată. În consecință, faci mai simplă trimiterea unui CV țintit, ceea ce accelerează procesul de aplicare.
Fă-ți un Plan pentru Respingeri
Respingerile sunt de obicei inevitabile atunci când aplici pentru joburi. Prin urmare, este înțelept să ai un plan care să le facă mai gestionabile. De exemplu, pregătește o cerere simplă de feedback pe care poți să o ajustezi ușor, permițându-ți să aduni rapid detalii care te pot ajuta să te îmbunătățești. Combină reflectarea asupra a ceea ce a mers bine și a ceea ce a mers greșit cu o activitate de îngrijire personală pentru a te ajuta să reduci stresul.
Având un plan, navigarea prin respingeri nu este la fel de dificilă. În plus, asigură-te că nu încerci pur și simplu să ignori sau să împingi în jos orice sentimente, permițându-ți să le soluționezi rapid și să treci mai eficient mai departe.
Colaborează cu un Recrutor Talentat
Un mod simplu de a evita burnout-ul în căutarea de joburi este să colaborezi cu un recrutor talentat. Când lucrezi cu un recrutor, ai practic un aliat în căutarea ta de job. Ei te vor ajuta să identifici oportunități potrivite, să îți direcționezi CV-ul și să te pregătești pentru interviuri. În plus, recrutorul tău poate să te susțină activ, asigurându-se că managerul de angajare vede mai ușor valoarea pe care o aduci.