Este aurul o investiție sigură în 2023?

Aurul este un metal prețios respectat în întreaga lume pentru valoarea sa impresionantă și pentru istoria sa bogată, fiind prezent în numeroase culturi de mii de ani. Există dovezi ale faptului că monedele care aveau în conținutul lor aur au apărut în jurul anului 650 î.Hr., iar primele monede din aur pur au apărut în timpul regelui Croesus din Lidia, aproximativ 100 de ani mai târziu.

De-a lungul secolelor, valoarea aurului a cunoscut puține perioade în care să se diminueze și chiar și atunci, prețul său nu a experimentat o scădere drastică. 

De fapt, investitorii cu experiență recomandă ca metalul prețios să nu lipsească din casa niciunei persoane, indiferent sub ce formă ar fi. Pentru ca prețul de achiziție să nu fie prea ridicat, oricine poate apela la ajutorul unor agenții de amanet, în cadrul cărora prețurile aplicate sunt mult mai convenabile, comparativ cu magazinele de bijuterii. 

În cele ce urmează sunt prezentate 4 motive pentru care investiția în aur se dovedește a fi o decizie înțeleaptă pe termen lung. 

  • Nu este afectată de inflație – Din punct de vedere istoric, aurul nu a fost afectat niciodată de inflație. În ultima jumătate de secol, investitorii au observat că prețul aurului a crescut, în timp ce piața bursieră s-a prăbușit. 
  • Aurul își menține valoarea nu numai în perioadele de incertitudine financiară, ci și în perioadele de incertitudine geopolitică – Chiar și când tensiunile mondiale se află în continuă creștere, aurul reușește să își păstreze valoarea, oferind o siguranță financiară. Cu alte cuvinte, prețul său se află într-o continuă creștere, indiferent de problemele și incertitudinile economice.
  • Există mereu cerere –  Un alt motiv pentru care aurul este considerat o investiție bună constă în faptul că există în mod constant cerere pentru acest metal prețios. Fie că vorbim de lingouri sau bijuterii, acesta se află mereu la mare căutare.
  • Diversitate în portofoliu – Pentru un investitor, portofoliul diversificat capătă un rol de-a dreptul important, având astfel ocazia de a obține profituri generoase din mai multe surse. În plus, când vine vorba de investitorii cu o experiență vastă, aurul cu siguranță nu trebuie să lipsească din portofoliul lor. Pentru a nu irosi sume mari de bani, aceștia pot lua în considerare achiziționarea unor bijuterii sau obiecte prețioase din aur de la agențiile de amanet, pentru a beneficia de unele dintre cele mai bune prețuri pentru gramul de aur.

În anul 2023, numeroși investitori au ales să se concentreze pe aur, fiind convinși de puterea sa inegalabilă de a face față atât inflației, cât și situațiilor tensionate din punct de vedere geopolitic. 

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole